A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Мнения » Орбан: Украйна в ЕС? Нито знаeм каква е територията, нито колко е населението ѝ
Войната в Украйна Мнения Свят

Орбан: Украйна в ЕС? Нито знаeм каква е територията, нито колко е населението ѝ

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че ще трябва да се отговори на „много трудни въпроси“, преди Европейският съюз дори да започне преговори за членство с Украйна, съобщава „Ройтерс“.

Страните от ЕС трябва да решат през декември дали да позволят на Украйна да започне преговори за присъединяване, което ще изисква единодушната подкрепа на всички 27 членки. Дипломати казаха, че Унгария може да бъде пречка.

„Не можем да избегнем въпроса, когато през есента ще имаме преговори в Брюксел за бъдещето на Украйна, дали наистина можем сериозно да обмислим членство на дадена страна, да започнем преговори за присъединяване с държава, която е във война“, коментира Орбан.

„Не знаем колко голяма е територията на тази страна, тъй като войната все още продължава, не знаем какъв е броят на населението й, тъй като те бягат. Да приемеш държава в ЕС, без да знаеш нейните параметри, това би било безпрецедентно. Така че мисля, че трябва да отговорим на много дълги и трудни въпроси, докато стигнем до действителното решение за започване на преговори за присъединяване“, каза още Орбан.

Орбан поддържа по-топли връзки с Москва от много от колегите си от ЕС и многократно е спорил с Киев, включително за правото на етническите унгарци да учат на родния си език, след като Украйна прие закон от 2017 г., ограничаващ използването на малцинствени езици в училищата.

Орбан заяви пред парламента в понеделник, че Унгария няма да подкрепи Украйна по никакъв въпрос в международните отношения, докато езиковите права на етническите унгарци там не бъдат възстановени.

Унгария е член на НАТО и се противопоставя на нахлуването на Русия в Украйна.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...