A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Енергийният министър: Плановете стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят
България Важно Политика

Енергийният министър: Плановете стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят

Работни места не трябва да бъдат губени. Това заяви министърът на енергетиката Румен Радев след среща с представители на „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“. Поводът за разговорите бе протестът на енергетици и миньори.

На нея обаче не са присъствали синдикати и протестиращи, като министърът увери, че ще отиде при тях на магистралата, където те демонстрират недоволството си.

„Основният акцент е този – да сме уверени, че всички действия, които се предприемат, това, което се прави и това, което се планира неминуемо да гарантира, да обезпечи, сигурността на електроенергийна система и електроенергийно производство за страната“, каза министърът.

Радев съобщи, че териториалните планове за справедлив преход вече са изпратени.

„Изпратените планове стартират преговорния процес с Брюксел, а не го предопределят“, подчерта министърът на енергетиката.

Той заяви, че недоволните енергетици и миньори не застрашават с демонстрациите си функционирането на системата и изпълняват своите задачи. Радев призова протестиращите да имат търпение и да влязат в разговори.

По-рано днес синдикатите от комплекса „Марица изток“ заявиха, че отказват да се срещнат с енергийния министър Румен Радев в Раднево, а го канят на среща на протеста на детелината на автомагистрала „Тракия“.

Блокадата на възлови пътни артерии в Старозагорско  продължи цяла нощ и продължава и към този момент. Протестиращи миньори и енергетици блокират вече повече от денонощие преминаването през прохода Хаинбоаз в района на село Гурково, детелината на автомагистрала „Тракия“ към Стара Загора и Хасково на 208-и километър и главния път София- Бургас./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...