A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Продължава протестът на енергетиците, блокирани са АМ „Тракия“ и Подбалканския път
България Важно

Продължава протестът на енергетиците, блокирани са АМ „Тракия“ и Подбалканския път

През цялата нощ продължи блокадата на Прохода на Републиката. Енергетици и миньори настояват Плана за справедлив преход на Стара Загора да бъде съобразен с техните искания.

Към този час протестът продължава и автомагистрала „Тракия“ е блокирана край Стара Загора, а също и участъкът от Подбалканския път при Гурково.

Полицейското присъствие е засилено. Въпреки това предстои документите да бъдат внесени днес в ЕК.

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов отиват при протестиращите енергетици и миньори днес. Разговорите ще се проведат в 13 часа в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“.

Поканени са легитимните синдикални представители на топлоелектрическата централа и на „Мини Марица-изток“. Ще участват също ръководствата на двете дружества.

Премиерът акад. Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори утре, неделя, от 16 часа в Министерския съвет.

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

/ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...