A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » САЩ: Иран може да създаде ядрена бомба за две седмици
Важно Свят

САЩ: Иран може да създаде ядрена бомба за две седмици

В момента Иран не преследва програма за създаване на ядрени оръжия, оценяват САЩ в наскоро публикуван доклад за противодействие на оръжията за масово унищожение, съобщи „Джерузалем пост“.

Докладът, озаглавен „Стратегия за противодействие на оръжията за масово унищожение 2023 г.“, определя Ислямската република като „постоянна заплаха“ и предупреждава, че тя може да произведе ядрено оръжие за две седмици.

„В момента Иран не преследва програма за създаване на ядрено оръжие, но има капацитет да произведе достатъчно количество делящ се материал за ядрено устройство за по-малко от две седмици“, се отбелязва в доклада.

В доклада САЩ разкритикуваха Иран за неспазването на задълженията, поети по Конвенцията за забрана на химическите оръжия, и изразиха опасения, че Техеран се стреми да използва „химикали с двойно предназначение, действащи на централната нервна система, за нападателни цели“.

В доклада Ислямската република се определя и като „регионална заплаха“ за Близкия изток, на която трябва да се обърне внимание.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...