майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Славчо Атанасов: Мисията ни е да стабилизираме финансово Пловдив! С Божията и с вашата помощ ще спечелим!
Важно Градът Избори 2023 Пловдив Политика

Славчо Атанасов: Мисията ни е да стабилизираме финансово Пловдив! С Божията и с вашата помощ ще спечелим!

Галина ГЕОРГИЕВА

С Божията помощ и с вашата помощ ние ще спечелим! Мисията ни е Пловдив повече да не ражда кметове олигарси. Нашата мисия е да стабилизираме финансово Пловдив, защото градът ни е пред фалит. Това заяви на кандидатът за кмет на Пловдив от Коалиция „Съединени за Пловдив“ Славчо Атанасов. Най-пловдивската политическа формация, съставена от 7 партии,  откри предизборната си кампания на Римския стадион. Да се срещнат с отбора на Славчо Атанасов и да чуят посланията на кандидатите за кмет, районни кметове и общински съветници дойдоха много симпатизанти и членове на коалицията, както и граждани. До Славчо Атанасов бяха съпругата му Елена и дъщеря му д-р Силвия Стойчева. „Ако го нямаше спокойствието в семейството ми и я нямаше тяхната подкрепа, нямаше да издържа през тези 12 години. Двете ми жени са като стоманена скала“, призна той и получи мощни аплодисменти.

Водещият Златко Павлов представи Славчо Атанасов като „един от най-опитните политици и успешни кметове, юрист, капитан от резерва и депутат в 43-ия и 44-ия парламент“.

Славчо Атанасов благодари на съпругата си Елена и дъщеря си д-р Силвия Стоева

Славчо Атанасов започна словото си с думи на най-успешния кмет на Пловдив Божидар Здравков, който на 8 октомври 1936 година заявява: „В своята работа ще бъда строг преди всичко към себе си, кабинетът ми ще бъде отворен за всички, които търсят съвет и подкрепа. Обичам искрените хора, гражданите трябва да чувстват, че общината е тяхна. Трябва да бъдем вън от всяко подозрение на обществото. Трябва всеки да знае какво се върши тук. Искам законност и яснота по отношение на гражданството. Да забравим различията помежду си в името на великия ни град!“

„Преди  повече от 12 години тези заръки на великия пловдивски кмет бяха изпълнени. Сега ще ги изпълним и втори път, но за да стане това, имаме много важна мисия с всички хора около мен. Нашата мисия е да не допуснем повече кметски наместници на Пловдив, назначени в партийна централа в София и изпълняващи всички нареждания по телефона. Мисията ни е Пловдив повече да не ражда кметове олигарси. Нашата мисия е да стабилизираме финансово Пловдив. Градът ни е пред фалит. След 12 години управление, официалните дългове са 120 милиона, а по моя прогноза ще надминат 150 милиона. Ние оставихме града без нито един лев заем, с 23 милиона в касата на общината и 220 млн.лв. спечелени пари по европроекти“, припомни времето на своето управление като градоначалник Атанасов.

Сред приоритетите на „Съединени за Пловдив“ са почистването на река Марица, която в момента прилича на Амазонка, ремонти на улици, построяването на 4 нови детски градини и също толкова ясли, както и поне две училища. Атанасов увери, че като кмет на Пловдив ще има приемен ден всеки ден. “ Не може кметовете на Ню Йорк Рудолф Джулиани и Истанбул Кадир Топбаш да приемат всеки ден, а кметът на хилядолетния Пловдив да се крие от хората“, изрази възмущението си Славчо Атанасов.

Той предупреди кандидатите за районни кметове и съветници, че ще бъдат критикувани и охулвани, но им заръча да изтърпят всичко в името на града. „На 29 октомври да се поздравим с победа. Тази победа няма да е лесна. Срещу нас има огромна политическа, икономическа, медийна мощ – атомното им оръжие е фалшификация на изборите. Не се опитвайте за четвърти път да фалшифицирате изборите! Този път няма да ви се получи!“, обърна се той към опонентите си.

„Чрез трудностите към звездите“, завърши Славчо Атанасов като цитира римската максима.

Преди това един по един излязоха лидерите на седемте партии в Коалиция „Съединени за Пловдив“ – Георги Титюков от „Кауза България“, Георги Колев от ЗС „Ал. Стамболийски“, Иванка Митева от „Новите лидери“, Димитър Керин от „Атака“, Стефан Аксиев от „Воля“, Лилия Недева от Партията на зелените. Всеки от тях отправи послание от видеостена. Лидерът на ВМРО – Пловдив инж. Владимир Кисьов е в чужбина и не успя да присъства лично.

Георги Титюков е лидер на коалицията, председател на „Кауза България“, успешен зам.-кмет, един от най-опитните политици в града. Той е кандидат за кмет на район „Централен“ и втори в листата на „Съединени за Пловдив“ за общински съветници. „Искам Пловдив да бъде най-добрият град за живеене в България, където младите хора да могат да спортуват“, каза  Георги Титюков.

Георги Колев – лидер на градската организация на ЗС „Александър Стамболийски“ , е 4 мандата общински съветник и един от най-опитните юристи в Общинския съвет. Той е трети в листата за общински съветници на Коалиция „Съединени за Пловдив“.

Лидерът на ВМРО – Пловдив инж. Владимир Кисьов – предприемач в сферата на туризма,строителството и управлението на офис сгради и жилища, общински съветник от 2007 година, е четвърти в листата за общински съветници. “ Искам да ме видите и запомните, когато ме срещнете, да ме попитате какво съм направил за този град. Роден съм тук, живея тук и обичам Пловдив с цялото си сърце. Знам проблемите и имам техните решения“, каза Кисьов.

„Силно вярвам, че всички трябва да сме съединени за Пловдив, защото градът заслужава“, заяви Иванка Митева – адвокат от 20 години и председател на партия „Новите лидери“.

Инж. Димитър Керин – лидер на местната структура на „Атака“ и зам.-областен управител на Пловдив между 2017-2021 година заяви: „Родният Пловдив със славната история и личности днес е в незавидно и плачевно положение. Седем партии сме съединени да променим това в полза на града.“

Стефан Аксиев е председател на пловдивската структура на партия „Воля“ и общински съветник. Той е категоричен, че Пловдив трябва да се управлява от пловдивчанин.

Лилия Недева е лидер на местната организация на Партия на зелените, доказан експерт по финанси, дългогодишен банкер, народен представител в 48-ото НС. Кандидат за кмет на район „Тракия“ от Коалиция „Съединени за Пловдив“. „Ще държа кварталът да умножи зелените си площи, да бъдат залесени с дървета, улиците и тротоарите да са в изрядно състояние. Да изградим поне още една детска градина и детска ясла, за да бъде „Тракия“ кварталът , от който не ви се излиза, защото ще имате всичко необходимо“, увери Лилия Недева.

Павел Милушев е кандидат за кмет на район „Източен“. Той е два мандата районен заместник кмет, израснал е и живее в „Източен“. „Познавам всяка улица в района, винаги съм бил част от ежедневието на съгражданите ми и съм запознат с нашите проблеми. „Източен“ заслужава повече чистота, повече детски площадки и сигурност за децата ни“, каза той.

За  кмет на район „Южен“ от „Съединени за Пловдив“ ще се състезава 47-годишният Васко Вътев. „За повече зелени площи, за нови детски градини и ясли, гласувайте с №68 в интегралната бюлетина“, призова той.

Юристът Тодор Тодоров е кандидатът на коалицията за район „Западен“. „Една от първите задачи, с които ще се заеме моят екип, е ремонтът на Пещерско шосе. Смятам, че можем да се справим в кратки срокове и с нужното качество“, увери той.

Сред кандидатите за нов мандат като общински съветници са Константин Георгиев, Кирил Търев, Стефан Послийски, Николай Бухалов, Едуард Сарафян, Румяна Толова.

„Когато не гласуват отвратените, управляват отвратителните“, припомни Георги Колев. „Ако ви харесват дупките в асфалта, мръсния въздух, задръстванията, бързо забогателите кметове – тогава ние не сме вашите хора. И Славчо Атанасов не е вашият кмет! Ако не ви харесват и искате градът да се промени, тогава не бъдете пасивни, излезте и гласувайте!“, призова той.

Трио “Тенорите” постави впечатляващ финал на шоуто във великолепно изпълнение на оперни арии и популярни мелодии.

Кандидатите за общински съветници са:

1. Славчо Стоев Атанасов
2.  Георги Петров Титюков
3. Георги Иванов Колев
4. Владимир Иванов Кисьов
5. Константин Христов Георгиев
6. Кирил Атанасов Търев
7. Стефан Йорданов Послийски
8. Едуард Мъгърдич Сарафян
9. Иван Иванов Запрянов
10. Николай Петков Бухалов
11. Цветелин Никифоров Цоневски
12. Лилия Симеонова Таскова
13. Тодор Иванов Кръстев
14. Румяна Богданова Толова
15. Нина Георгиева Гьошева
16. Веселина Петрова Ботева
17. Тони Маринов Димитров
18. Стефан Христофоров Аксиев
19. Димитър Петков Керин
20. Лилия Недкова Недева
21. Иванка Илиева Митева
22.  Теодор Петров Илиев
23. Тодор Димитров Тодоров
24. Стефан Гришев Павлов
25. Румен Василев Кривицки
26. Марио Пеев Иванов
27. Христо Георгиев Петков
28. Георги Иванов Иванов
29. Павел Тодоров Тимонов
30. Богослав Георгиев Костадинов
31. Асен Иванов Златев
32. Петър Тодоров Атанасов
33. Павел Рангелов Милушев
34. Величка Нанкова Христева
35. Николай Милков Друмчийски
36. Асен Антонов Карагьозов
37. Радуил Лазаров Стойнов
38. Даниела Тонкова Кинова
39. Георги Петров Касев
40. Любен Минков Жилков
41. Васко Пламенов Вътев
42. Петър Ангелов Ангелиев
43. Живко Христов Кабасакалов
44. Пламен Климов Начев
45. Елена Милкова Балиева
46. Петя Стефанова Иванова
47. Иван Димитров Якимов
48. Величка Христова Лазарова
49. Владимир Сашов Симеонов
50. Иван Иванов Црънчев
51. Калоян Христов Георгиев

На 29 октомври  Коалиция „Съединени за Пловдив“ се явява с № 68 в бюлетината  за кмет, районни кметове и общински съветници.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023\Купуването и продаването на гласове е престъпление

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...