A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Бойко откри Южната трибуна на Лаута, наряза Промяната за протестите
БГ Футбол България Важно Градът Локо Мнения Пловдив Пловдив Важно Спорт Спорт Важно

Бойко откри Южната трибуна на Лаута, наряза Промяната за протестите

„Какво да кажа? В Локомотив всичко е наред. На първо място са. Стадионът виждате, че се строи. Каквото съм обещал, съм го изпълнил. През последните две години нищо не се прави. Добре, че бяхме отпуснали средства, за да направим този прекрасен стадион“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди освещаването на Южната трибуна на стадион „Локомотив“. Бившият премиер пристигна лично за събитието и бе посрещнат от собственика на черно-белите Адам Сотков.
„Благодаря на г-н Борисов за голямата подкрепа, която ни оказа за стадион Локомотив. Смятам, че помощта към нас ще продължи и ще успеем да направим и другите две трибуни“, каза Сотков. Кабинетът на Борисов отпусна 12 млн. лева за реконструкция на стадиона в парк “Лаута”, с които бяха построени две трибуни, а третата се строи.
Преди освещаването на спортното съоръжение лидерът на ГЕРБ отправи остри критики към правителството и „Продължаваме промяната“ за липсата на диалго с протестиращите енергетици и миньори. „Обръщам се към премиера, правителството и миньорите – блокирането не е изход, това тормози и много други граждани. Призовавам за диалог, който да успокои напрежението. Ако бях премиер, нямаше въобще да го докараме дотук. Преди три години с Томислав Дончев оставихме План за възстановяване и устойчивост, съгласуван с Европейската комисия и синдикатите. Представихме го, ние и комисията бяхме приели компромиси. През това време дотирахме миньорите и въглищата. Сега преговорите се водеха от колегите и както виждате – не ни канят на среща.
 Начинът на комуникация в момента е изключително грешен! Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно, това са български граждани. Както помолих зърнопроизводителите да не влизат да блокират града, същото бих казал и на протестиращите сега. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени при добра комуникация. Просто трябва да се успокоят разговорът и арогантното поведение. Това, че набутаха фирмите там, е направило впечатление на хората. Диалогът трябваше да продължи, а да не се поставят хората пред свършен факт.
Трябва да поработят и върху некоалиционната си култура. От правителството ни пращат някакви техни искания, след това депутатите от ГЕРБ-СДС започват да работят по проектите, накрая приемаме закон и те излизат и казват: „Това е наше“. Приемаме го като акт на хора, приели се като най-великите, знаещите и можещите, но през последните три години българите все повече си правят изводите кой какво е правил, какво прави и какви са възможностите му.
Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха да си откриват предизборната кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента бяхме оставени сами. Колегите от ПП-ДБ бяха длъжни да бъдат в парламента в този момент. Не беше честно да ни оставят сами – в залата бяхме само ние, а те си бяха на предизборната кампания на Васил Терзиев.
За Закона за ДДС лично разговарях с Асен Василев и казах, че няма да го подкрепим и той няма да мине, защото няма кой да се съгласи и от другите партии. Що се касае до темата със службите, аз съм против депутат от една партия да стане директор на спецслужба. Когато имаме специални служби, които не слушат мен, не слушат Кирил Петков, не слушат дори Радев, това е най-доброто антикорупционно действие. Това е тема на диалог, ние го водим, но се разминаваме относно целите и задачите. Говорят, че службите са пълни с руски шпиони. Да ги извадят на показ и да ги дадат на съд, щом знаят за такива. Това е национално предателство. Но досега шефовете на службите не са дали поводи с действията си да бъдат сменени. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано“, каза още Бойко Борисов от Пловдив.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...