A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Кандидатът за кмет от ГЕРБ Костадин Димитров: Имаме успешно минало и визия за бъдещето на Пловдив
Важно Градът Избори 2023 Пловдив Политика

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Костадин Димитров: Имаме успешно минало и визия за бъдещето на Пловдив

  • Искам да благодаря на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и най-вече на държавника на нашето време  – генерал Бойко Борисов, за гласуваното доверие, каза Костадин Димитров
  • Димитър Колев: Ние ще работим за чист, зелен и модерен Пловдив, с удобен и екологичен градски транспорт, с модерна инфраструктура
  • Нов мост над река Марица, разширение на Околовръстното, транспортната свързаност между отделните райони, планиране на ремонтите, сграда на Операта – това са част от приоритетите на ГЕРБ за управление на Пловдив

Галина ГЕОРГИЕВА

Имаме успешно минало – имаме малки оазиси, които сме сътворили. Имаме и визия за бъдещето на Пловдив. На добър час!  Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров на старта на   предизборната кампания в Пловдив. В пространството пред Градската художествена галерия в Стария град на улица „Съборна“ 14А дойдоха  членове и симпатизанти на партията, приятели на Костадин Димитров и кандидатите за районни кметове – Георги Стаменов за „Централен“, Георги Гатев  за „Тракия“, Ангел Славов за „Западен“, Атанас Кунчев за „Южен“,  Илия Лалев за „Северен“  и Емил Русинов за „Източен“. Бившият лидер на ГЕРБ Иван Тотев, народните представители Радомир Чолаков, Десислава Трифонова, бившите депутати Менда Стоянова и Спас Гърневски също дойдоха да подкрепят отбора на ГЕРБ за местните изборите.

„И ето започна се! Започва предизборната кампания! Обикновено казват, че съм мълчалив и работлив. Днес ще ви говоря за работа – работа за Пловдив. Искам да благодаря на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и най-вече на държавника на нашето време генерал Бойко Борисов за гласуваното доверие“, каза Костадин Димитров. Той очерта три основни точки от програмата – Грижа, Визия и Детайл.  “ Тук са хора от администрацията в „Тракия“ и знаят, че сряда е свещен ден. Посрещам хора в кметството, за да решаваме проблемите. Грижа – защото не хората се нуждаят от тази грижа, а защото ние имаме нужда да я даваме. Това ни доставя удоволствие. Визия за град Пловдив – няма европейски град, в който реката да е негатив и хълмовете да не са социализирани. Детайл – не може да кажеш на хората от твоето обкръжение  „Решете проблема“. Обикновено те се връщат и казват, че не може да бъде решен. Трябва да знаем всяка стъпка за решаване на даден казус. Това ни липсваше през последния мандат“, призна Костадин Димитров.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ акцентира на факта, че Община Пловдив е във финансов колапс и е поискан заем от 20 милиона лева от настоящия кмет. „Дългът на човек от Пловдив е нараснал не двойно, а повече. Виждаме, че още 250 милиона ще се разходват напред. Трябва стягане на приходната и разходната част“, каза Костадин Димитров. По думите му в „Тракия“ администрацията с усмивка и приветлив тон посреща гражданите и такова трябва да бъде отношението във всички институции.

Костадин Димитров изреди част от приоритетите – нов мост над река Марица, разширение на Околовръстното, облагородяване на хълмовете, транспортната свързаност между отделните райони, планиране на ремонтите, спазване на правилата при новото строителство и съгласуване с Общия устройствен план. Наблегна и на чистотата, като припомни, че пловдивчани са извървели дълъг път, докато се научат какво е разделно събиране. Увери, че услугата трябва да е с много по-високо качество и обясни, че с екипа си има много идеи за чистотата на въздуха.

Костадин Димитров сподели, че със зам.-кмета на „Тракия“ Веселина Стоянова скоро са се качили на автобус №1 и  поиска всички градски линии да са като №1. „Трябва да има удобен транспорт, с разписание и необходими маршрути, трябва да има общинско предприятие и да започнем да усвояваме европейски средства. Трябва да има алтернативен начин за придвижване, не помня през последния мандат дали е направен и един метър велоалея“, коментира той и припомни в предишния мандат колко много велоалеи бяха изградени.

Програмата на ГЕРБ за управление на Пловдив до няколко дни ще бъде представена пред гражданите и те ще имат възможност да я променят. Кандидатът за кмет на Пловдив обяви, че друг приоритет е сграда на Операта, като се търси терен за нея. Той припомни, че в район „Тракия“ са успели да направят редица мероприятия в парк „Лаута“, сред които рок фестове и фолклорни събори. „Показахме, че култура може да има и в крайните квартали. Надграждане на Културния календар – така пъстър и богат през 2019-а  и обособяващ Пловдив като културна столица на Европа“, изреди още от програмата си Костадин Димитров.

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив  Димитър Колев също каза, че програмата на ГЕРБ за управление на Пловдив много скоро ще бъде представена. „Ние ще работим за един чист, зелен, модерен Пловдив, с удобен екологичен градски транспорт, с модерна инфраструктура. Костадин Димитров много отдавна е нашият кандидат за кмет на Пловдив и всички членове го искат. Той има приятели и извън ГЕРБ“, обяви Димитър Колев.

Актьорът и бивш изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ Валери Кьорленски, който живее в  район „Тракия“, подкрепи Костадин Кимитров и посочи аргументи защо той трябва да е следващият кмет на Пловдив. „Знам качествата му и вярвам, че той ще е новият кмет на града. Ще цитирам Библията, в която пише “ По делата им ще ги познаете“.  Капана,  Градската художествена галерия в Стария град , Изложбена зала „2019“ , двете базилики, парк „Лаута“, всички детски площадки, прекрасният парк „2019“ в район „Тракия“ – всичко това е „по делата им ще ги познаете“. Силно се надявам, че следващият кмет ще е Костадин Димитров. Другият аргумент го прочетох тук – „Работим за Пловдив““, заяви Валери Кьорленски и пожела успех на кандидатите за кмет, районни кметове и общински съветници от ГЕРБ.

Водач на листата за общински съветници  е Костадин Димитров. Втори е председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев. След него е кметът на район  „Източен“ Иван Стоянов, четвърти се нарежда кметът на „Западен“ Димитър Колев. На пето място е Радослава Ташкова, шести  е Стефан Шилев, след него са Георги Василев и Атанас Узунов. На девето място като гражданска квота се нарежда независимият досега Слави Георгиев, десета е Вера Тоскова, единадесети е Златин Велев. ГЕРБ предлага на пловдивчани пълна листа от 51 кандидати за съветници.

„На 29 октомври гласувайте с №7 в бюлетината! Успех и на добър час!“, пожела областният координатор на ГЕРБ в Пловдив Димитър Колев.

ЛИСТА

ПП ГЕРБ ПЛОВДИВ

1.      Костадин Димитров
2.      Йордан Илиев
3.      Иван Стоянов
4.      Димитър Колев
5.      Радослава Ташкова
6.      Стефан Шилев
7.      Георги Василев
8.      Атанас Узунов
9.      Слави Георгиев
10.   Вера Тоскова
11.   Златин Велев
12.   Аргир Аргиров
13.   Спас Шуманов
14.   Гошо Къчков
15.   Веселин Маневски
16.   Димитрина Сербезова
17.   Иглика Казанджиева
18.   Христина Кашилска
19.   Йосиф Танев
20.   Десислава Георгиева
21.   Станислава Лулчева
22.   Адриана Генчева
23.   Пламен Панов
24.   Иван Вичков
25.   Десислава Христозова
26.   Петър Ганев
27.   Станимир Чолаков
28.   Данаил Димитров
29.   Златка Алдженаби

 

30.   Валентин Василев
31.   Петър Троянов
32.   Ангел Хаджийски
33.   Красимир Тодоров
34.   Валерия Славова
35.   Анастасия Маташева
36.   Румяна Благоева
37.   Кольо Пашов
38.   Симона Кекеманова
39.   Цвета Дачева
40.   Петя Китукова
41.   Николай Арабаджиев
42.   Кирил Брандийски
43.   Чавдар Митовски
44.   Живка Йовчева
45.   Анета Господинова
46.   Петя Петкова
47.   Стефан Дедев
48.   Никола Ташев
49.   Златка Пеева
50.   Даниела Митева
51.   Красимира Чаушева

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023\Купуването и продаването на гласове е престъпление 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...