A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Петър Неделев: Време е за промяна в Стамболийски! Стига показност в центъра с милионни кредити  
Важно Избори 2023 Интервю Мнения Регион Стамболийски

Петър Неделев: Време е за промяна в Стамболийски! Стига показност в центъра с милионни кредити  

Петър Неделев
Петър Неделев
  • Нужно е внимание и грижа за всеки жител на общината и за всички населени места, а не само за града, казва кандидатът за кмет на коалиция „Алтернативата за гражданите“, Община Стамболийски

 Интервю на ПловдивПрес

– Г-н Неделев, вие сте кандидатура за кмет на Община Стамболийски, издигнат от широка местна коалиция „Алтернативата за гражданите“. Представете ни се кой сте? 

Най-краткото ми представяне е това, че съм кореняк от Стамболийски, целият ми живот и работещ бизнес са тук, както и децата с внуците ми. Завърших средно образование тук, бях достоен граничар, а след това от работник в КК „Витамина“ стигнах до началник смяна, като в период на активна кампания отговарях за над 700 работника. Вече 30 години развивам, заедно със синовете ми, успешен бизнес с три супермаркета и добър строителен магазин. Имам пълното право и достойнство да кажа на моите съграждани, че съм един от тях с ясна биография и реализация. И като такъв ме знаят.

 – Защо решихте да се кандидатирате за кмет на Община Стамболийски?

Имах предизвикателство и преди години, но трябваше да съм напълно убеден, че съм готов да го поема. Вече съм сигурен, че трябва да го направя. Казвал съм го и преди кампанията, повтарям го и  сега: Община Стамболийски заслужава честно управление, а не показност и ефектни инициативи с цената на милионни кредити. Оказа се, че не е трудно да се намерят съмишленици, които да ме подкрепят. И така политическите сили, които го направиха, не са малко и са различни по профил. Това пък е доказателство, че нуждата от промяна в управлението е сериозна и че като кандидат съм припознат от много и различни по убеждения хора. Реално кандидатурата ми е независима, защото нямам ангажименти към никакви политически сили, но изборният регламент изисква да има политическа сили или коалиция, която да я регистрира.

– Какви са приоритетите , които отстоявате пред избирателите сега?

– Време е за промяна. И да спрем страха в община Стамболийски, който всява един човек, който стои начело й.  Че е достатъчен експериментът на двата мандата управление на ГЕРБ и кмета на Стамболийски. Това управление превърна центъра на града в показна сцена на атракции с инвестиция от милиони левове кредити на общината, които все още не са започнали да се изплащат. Хората оценяват това, но и реагират. Защото останалата част на града е изоставена без облагородяване, без тротоари и асфалтиране на улици. Още по-сериозно е положението по четирите села на Общината – там хората са забравени, няма канализация, улиците са разбити и с липсващ асфалт, няма места за събиране нито на младежи, нито на възрастни хора. Досегашният кмет, който иска още да управлява, не спира да обяснява как това и онова било безплатно и една част от хората вярват на това. Но няма нищо безплатно, когато е платено с кредити, които са на шията на общината за дълги години напред. Извън коментар е това, че  този кмет е вероятно единственият в областта, който вече има повдигнато обвинение, свързано именно с работа му като кмет.

 – Тепърва ще имате срещи с хората, но какво искате да кажете на жителите на Стамболийски в началото на кампанията?

– Искам да им кажа основното: да не се страхуват и да бъдат активни. Разбираемо е, че една част от хората в общината по един или друг начин са обвързани и така са мотивирани предварително чия страна да заемат в тази битка като избиратели. Дори ги разбирам- назначени са на работа, имат семейства, стигнали са до обществени поръчки или друга форма на ангажименти. Но Община Стамболийски и средата на живот тук е много повече от една заплата. Затова нека бъдат активни, да мислят повече в тази кампания и да избират отговорно дали искат шоуто в ГЕРБ –  управлението на Община Стамболийски да продължава трети мандат, или е време за промяна, от която да спечели градът и селата ни.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...