A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Руснаци протестираха пред Министерски съвет в София, искат международна закрила
България Важно Общество

Руснаци протестираха пред Министерски съвет в София, искат международна закрила

Снимка: БНТ

Руски граждани, търсещи убежище у нас, протестираха пред Министерски съвет. Те твърдят, че са подали документи за международна закрила, но Държавната агенция за бежанците им отказва такава, предаде БНТ.

От Агенцията за бежанците заявиха, че информацията, която разпространяват руските граждани е абсолютно недостоверна. Подобни твърдения са средство за натиск Агенцията да предоставя международна закрила на всеки руски гражданин, който я е поискал, дори и на онези, които не отговарят на условията.

„Кой следва да получи международна закрила и кой не, е пряко свързано с прилагането на Конвенцията за статута на бежанците на Европейския парламент и молбите на руските граждани не са и няма да бъдат изключение от общоприетите правила“, пишат от Агенцията. Обясняват и че при разглеждането на всяка молба се взима предвид бежанската история на кандидата, а всички заявени от него факти и обстоятелства се верифицират с обективно изготвена информация за държавата на произход.

„Практически не познаваме нито един руски бежанец, който да е получил одобрение от Агенцията за предоставяне на международна защита. Агенцията е незаинтересована да разглежда подробно бежанските истории, няма повторни уточняващи интервюта“, твърди Ирина Димитриева.

„След повече от 8 месеца разглеждане на делото ми, Агенцията отговори с отказ въпреки, че успях да донеса голямо количество документи. Обвиняват ни, че искаме да дойдем в България, за да подобрим стандарта си на живот. В Русия имах дом, кола, бизнес, а тук съм обикновен бежанец“, споделя Андрей Карпов.

„В Русия срещу мен има съдебен процес, в който съм обявен за враг на руската армия. А Агенцията казва, че няма военен конфликт, така е написано в решението. Казват, че умишлено съм оставил квартирата и бизнеса си, целия си живот, за да дойда в България и да живея добре“, казва Данил Маурин.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...