A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Чалгаджия се гаври с химна ни
България Важно Общество

Чалгаджия се гаври с химна ни

Гавра с химна на България разгневи потребители в социалните мрежи. Песен с текста на „Мила Родино“, но с попфолк аранжимент беше качена за кратко в YouTube. Изпълнителят се представя като Бирджан. Малко след публикуването клипът беше свален от сайта, предаде БНТ.

От ВМРО съобщиха на фейсбук страницата си, че са сезирали и.ф. главния прокурор за гавра с химна и настояват за най-тежкото предвидено в закона наказание.

Деянието е наказуемо по закон, тъй като химнът, гербът и знамето са национални символи. Текстът в Наказателния кодекс гласи:

Чл. 108 (2): Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.Гавра с химна на България разгневи потребители в социалните мрежи. Песен с текста на „Мила Родино“, но с попфолк аранжимент беше качена за кратко в YouTube. Изпълнителят се представя като Бирджан. Малко след публикуването клипът беше свален от сайта.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...