A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Бизнес » Енергетика » Искра Михайлова пусна кадри от затворената среща на енергетиците с Денков
България Важно Енергетика Политика

Искра Михайлова пусна кадри от затворената среща на енергетиците с Денков

Представители на парламентарните групи „Възраждане“ и ИТН също дойдоха на срещата с протестиращите енергетици в парламента, въпреки че първоначално беше обявено, че на нея са поканени само депутати от мнозинството, подкрепящо кабинета. Това става ясно от видео излъчване на началото на срещата, заснето от депутата от „Възраждане“ Искра Михайлова.
Разговорът започва с призив за обединение на един от протестиращите енергетици, за да се направи най-доброто възможно за държавата, защото проблемът не е само на Стара Загора, но исканията са за изтегляне на териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил: „Дори вече и на необразованите хора, които не са чували за енергетика, е ясно какво е написано вътре. Ясно е, че мини и централи няма да има. Така че – първото и най-важно нещо според нас е тези териториални планове да вземете решение да бъдат изтеглени, има достатъчно време.  Три месеца да бъдат преработени – прозрачно, пред всички ни“.
През цялото време се опитваме да направим това, което е най-доброто за държавата, за вас и за вашите деца, заяви в отговор премиерът Николай Денков: „Част от проблема е, че някои от исканията, които поставяте досега, няма как да бъдат изпълнени. И аз ще използвам това, че вече бяха поставени някои от тях, за да го кажа пределно ясно. 30 септември беше абсолютно последният срок да бъдат изпратени. Те трябваше да бъдат допълнени преди повече от година. Бяха отлагани непрекъснато. И ако ние не бяхме ги изпратили на 30 септември, този разговор нямаше да има смисъл да се се състои, защото това означаваше, че средствата изчезват и ние нямаше за има за какво да ги говорим“. Денков отбеляза, че протестиращите не са единни, а да се очаква от политиците пълно съгласие в предизборна кампания е изключително трудно.
Прякото излъчване е спряно по настояване на депутата от ДПС Делян Пеевски, с мотив, че разговорът не бива да се превръща „в шоу“.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...