A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Премиерът готов за оставка, ако не се спази споразумението с енергетиците
България Важно Енергетика Политика

Премиерът готов за оставка, ако не се спази споразумението с енергетиците

Акад. Николай Денков

Премиерът Николай Денков заяви, че би подал оставка, ако точките от споразумението с протестиращите енергетици не бъдат изпълнени. Това стана на петия час от началото на срещата в Народното събрание с представители на протестиращите енергетици и миньори и се чува във видео, публикувано в социалните мрежи от депутата от „Възраждане“ Цончо Ганев, предаде БНР.

Изявлението на Денков дойде в отговор на предложение на синдикалист в документа да се запише изрично, че, ако ангажиментите в споразумението не бъдат изпълнени, правителството ще подаде оставка.

„Няма да го впиша в споразумението, ако тези точки не бъдат изпълнени, пак казвам – с изключение на тези, които противоречат на европейските регламенти, аз ще си подам оставка“.

Споразумението, в неокончателен вариант, се състои от 8 точки. Сред тях изненадващо е включена клаузата Министерски съвет да изпълнява решенията на Народното събрание за преговори с ЕК за недопускане на спирането на производствения капацитет на въглищните централи от групата на БЕХ, като срокът за изпълнение е до 31 октомври и наред с това отлагане на либерализацията на енергийна пазар за битови потребители до 2026 г.

Вписани са още прозрачност на процедурите за инвестиционни намерения и включване на централите, мините и съответните общини във въглищните региони и проучване на възможността за улавяне, преработка или съхранение на въглеродни емисии за ТЕЦ „Марица-изток 2“.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...