A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Прокуратурата спря делото срещу побойник, строшил черепа на млад мъж в Айтос
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Прокуратурата спря делото срещу побойник, строшил черепа на млад мъж в Айтос

22-годишният Христо Петков още не е привлечен под наказателна отговорност, държавното обвинение не можело да го издири Снимка: Флагман.бг

Близо година след брутален побой в дискотека в Айтос, все още няма наказан. 21-годишният тогава Христо Петков счупил черепа на 24-годишния Н. Станев, заради скандал в нощния клуб. Държавното обвинение все още не е привлякло под наказателна отговорност побойника, а мотивът бил, че компетентните органи не можели да го открият, защото лицето било напуснало страната, съобщава Флагман.бг.

Заради отсъствието на Петков прокуратурата иска да спре досъдебното производство и Христо да остане ненаказан за раздаваните юмруци, които едва не погубили живота на жертвата.

Случаят е от 9 октомври миналата година, когато Христо Петков бил арестуван като основен участник в зверското меле. Две компании се спречкали в дискотеката малко след 3 часа през нощта, излезли от обекта, за да решат проблема, но вместо това – конфликтът ескалирал. Петков повалил на земята Н. Станев и започнал да го налага с изключителна жестокост. Нанасял му удари с юмрук в лицето и ритници.

Станев бил приет в болница в тежко състояние – със строшен череп. Съдебно-медицинската експертиза на пострадалия тогава установила, че той е със счупване на лицевите кости на черепа вляво и вдясно, счупен нос и множество други травми.

Близки до семейството на Христо твърдят, че той заминал в Швеция, където работел, но единствено родителите му имали връзка с него. Не е ясно, защо досега държавното обвинение не е предприело мерки и усилия за призоваване на Петков за участието му в наказателното производство.

За такова престъпление законът предвижда наказание от 2 до 10 г. затвор, ако обаче Христо не бъде призован и досъдебното производство не тръгне, той няма да понесе никаква наказателна отговорност.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...