майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Роднините на убития Ангел от Пазарджик искат доживотен затвор за извършителя
Важно Крими Пазарджик Регион

Роднините на убития Ангел от Пазарджик искат доживотен затвор за извършителя

Прокуратурата в Пазарджик иска постоянното задържане на 18-годишния Никола Райчев, който е обвинен в умишлено убийство на 21-годишния Ангел. Основната версия по която работят полиция и прокуратура е ревност. За убийството Никола може да получи присъда до 20 години затвор. Семейството и близките на починалия обаче настояват за най-тежката санкция – доживотен затвор. Смъртта на младия мъж е причинена от две прободни рани с нож от 18-годишния Никола. Престъплението е извършено в присъствието на момиче, с което Ангел отскоро се виждал. Веднага след смъртоносното нападение, извършителят е избягал.

„Двете момчета бегло са се познавали. Не са били от един приятелски кръг и от една компания. Има между тях спречкване, което е прераснало в този инцидент, довело до фаталния край“, каза Георги Кацаров – наблюдаващ прокурор. Никола е прекъснал образованието си, няма регистрации за други престъпления. Преди две години, обаче, негова приятелка е сигнализирала, че е била отвлечена. „След разследване, поради липса на доказателства делото е било прекратено, като в кориците на делото са се намирали и данни за лека телесна повреда“, посочи Албена Кузманова – окръжен прокурор. Тогава делото е прекратено поради липса на доказателсва. Днес семейството и близките на Ангел искат Никола да получи най-суровото наказание.

„Защо родители създават деца, които не могат да възпитат и да ги направят хора? Много се надявам да бъде наказан жестоко. Има стотици свидетели какво е станало. Той е убиец. Той го е убил. Какво има да защитаваме“, каза Недялко Здравков“ – баща на убития Ангел. Бденията в памет на Ангел и с искане справедливост ще продължат докато съдът не постанови справедлива присъда за убиеца.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...