A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Градът » ТеxTailor Expo 2023 – най-очакваното събитие за текстил и мода стартира на 5 октомври в Международен панаир Пловдив
Бизнес Градът Общество Пловдив

ТеxTailor Expo 2023 – най-очакваното събитие за текстил и мода стартира на 5 октомври в Международен панаир Пловдив

Остават броени дни до началото на най-очакваното модно събитие на Балканите – ТеxTailor Expo 2023. Четвъртото издание на бляскавия форум за текстил и мода ще се проведе от 5 до 7 октомври в Международен панаир Пловдив. То ще представи най-актуалните тенденции и технологии в индустрия за облекло и аксесоари. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутиковите линии и конфекции на дрехи, трикотаж и кожи, обувки и аксесоари. В организацията и провеждането му отново обединяват усилия екипите на Международен панаир Пловдив, „Спекс“ ООД и световноизвестният стилист Иван Донев.


До момента участие в изложението са заявили компании от 7 държави, сред които както утвърдени марки, така и нови производители. Тази година експозицията се обогатява с още един тематичен акцент – интериорен дизайн. Италианска мека мебел ще впечатли посетителите със стилни предложения за обзавеждане. За първи път ще бъде представена и мъжка модна линия на водеща марка от Полша. Детското облекло е другото ново направление в четвъртото издание на ТеxTailor Expo 2023. С колекциите си водещи брандове пренасят малчуганите в света на приключенията. Китайски и индийски производители ще представят богатство от текстил за вечерна, спортна и всекидневна мода. Фабрика за машини за довършителни дейности участва с модерни гладачни, преси и оборудване за памучен печат, печат Liene, печат на коприна и смесени тъкани. Друга китайска компания се представя с най-новите си модели предачни станове и съпътстващи съоръжения. Фабрика, специализирана в производството и разработването на всички видове прежди и конци – също от Китай, ще покаже иновативен асортимент за шиене и бродиране. Завръща се един аспект от първото издание на форума – производството на кожи за модната индустрия. Сертифициран водещ бранд у нас ще се представи с асортимента си от висококачествени естествени кожи, подходящи за производство на обувки, чанти, портфейли, колани, кожени бижута и аксесоари, облекла и други изделия.

Наред с утвърдените компании и модни търговски марки, изложението следва своята мисия да подпомага стартиращи брандове. „За първи път старт-ъп зоната е толкова голяма и включва 12 прохождащите компании. Освен на собствени щандове, те ще имат възможност да покажат свои колекции от дрехи, обувки и аксесоари с дефиле“, сподели топ дизайнерът Иван Донев.

Той продължава традицията да подпомага млади модни таланти и стартиращи брандове. Неговият дизайнерски уъркшоп CreativeLab by Ivan Donev, който се провежда в рамките на „ТексТейлър Експо“, е едно от най-очакваните събития в бранша. Тази година по покана на талантливия моден творец в тридневната работилница се включва проф. Лаура Бруфани – преподавател в Международната академия за висша мода и изработване на костюми „Коефия“.

„ТексТейлър Експо“ 2023 предвижда богата и полезна за изложители и посетители съпътстваща програма. Планираните в нея събития ще се провеждат в творчески организирани специални пространства на Палата №2. Специален гост-лектор на четвъртото издание е Кирил Велков – UX специалист за изграждане на успешен онлайн магазин. Той ще даде ценни напътствия и съвети за печеливши практики и тенденции в онлайн индустрия за мода.
Тридневната изложба е наситена с ревюта, семинари и обучения, презентации на иновации и визии в модния бранш. За кратка почивка и освежаване е обособена специална зона – „Пиаца Италия“. В нея посетители и изложители ще имат възможност да отдъхнат в автентичната атмосфера на италианската кафетерия./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...