A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » 12 г. затвор за Пеньо Чешкия за отвличане и изнасилване
България Важно Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

12 г. затвор за Пеньо Чешкия за отвличане и изнасилване

Окончателно наказание от 12 г. затвор наложи Върховният касационен съд на Пеньо Мангъров – Чешкия, за отвличане и изнасилване. ВКС потвърди изцяло присъдата на пловдивските апелативни магистрати.

Чешкия е признат за виновен, че на 6 януари 2019 г. определил среща на жена, с която се запознал във Фейсбук, в близост до грандхотел Пловдив. След отправени заплахи я принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашил я с брадва и я принудил да отиде с него до дома му в София. Там осъществил с нея насилствен полов акт. На следващия ден върнал жената в Пловдив, като я заплашил да не подава жалба в полицията.

Името му нашумява в края на 90-те години, когато той е издирван от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998 г. на богатия строителен предприемач Ладислав Цимерман. Второто покушение е от април 1999 г. на осветителя в Народния театър в Прага Иржи Витек. От прокуратурата в Чехия търсили над 2 години Мангъров и го открили в нашенски затвор, където лежал за изнасилване на студентка. В Прага Мангъров получил 30 години затвор при задочно съдене, която по-късно била отменена. През септември 2009 г. Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто убийство – на Иржи Витек.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...