A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Кирил Петков за вота на недоверие: Алтернатива на управлението на Денков няма
България Важно Политика

Кирил Петков за вота на недоверие: Алтернатива на управлението на Денков няма

Кирил Петков

В този момент друга алтернатива на управлението на акад. Денков, който се справя много добре, няма. Всички партии, които подкрепят правителството, оценяват неговата дейност. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти в парламента в отговор на „Възраждане“, които обявиха намерението си да внесет вот на недоверие към правителството.

Петков коментира и приетото от НС споразумение: “Поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори за това споразумение и днес то е вече факт. Хората от протестите могат да имат доверие, че исканията им ще бъдат изпълнени, както от правителството, така и от парламента.

По думите му енергийната сигурност на България ще бъде гарантирана от две много важни неща, които се случвали в момента и за които не се говорело.

“В момента се работи в следващите 12 месеца ПАВЕЦ “Чаира” да влезе обратно в обръщение и да имаме тази важна балансираща мощност в енергетиката. Също така преди 2035 г. да вкараме 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”, за да може заместващите мощности, които реално ни трябват, да се случат преди тези мощности да отпаднат от въглищните централи”, обясни Петков.

Той посочи, че АЕЦ ”Белене“ не е стоял като приоритет на техния кабинет. “Занимаваме се с проекти, които могат да станат реални”, добави Петков.

Петков отново подчерта, че основен приоритет на правителството и коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) е влизането на България в Шенген. “Реформите в службите за нас са важен аспект точно за приемането ни там”, добави още съпредседателят на ПП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...