A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Костадин Костадинов: Внасяме вот на недоверие към правителство
България Важно Мнения Политика

Костадин Костадинов: Внасяме вот на недоверие към правителство

Костадин Костадинов

Започнахме консултации за свикване на вот на недоверие. Имаме вече подкрепата на „Има такъв народ“, разговаряли сме и с БСП. Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред журналисти в кулоарите на парламента. Причината е за цялостната политика на кабинета в сектор „Енергетика“.

Той добави, че от БСП са им казали, че трябва да минат вътрешнопартийни процедури, след което ще им отговорят дали приемат да се включат във вота.

„Подписите се полагат в момента, по-голямата част от групите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ са се подписали“, каза лидерът на „Възраждане“.

„Ще изчакаме да видим и какво ще е решението на БСП и утре, най-късно в петък, вотът на недоверие ще бъде внесен заради цялостната политика на правителство в сектор „Енергетика“ и унищожаването на българската въглищна индустрия“, заяви Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ уточни, че са необходими минимум 48 подписа. Костадинов каза, че подписите ще бъдат събрани и без БСП, но предпочита и те да се включат във вота на недоверие.

Попитан дали не е тенденциозно внасянето на вот на недоверие по време на кампанията за местните избори, Костадинов отговори с въпрос: „Да изчакаме да закрият енергетиката ни, понеже в момента е предизборна кампания, така ли?“. Истината е, че този проблем се случва заради правителството и ние няма как да не реагираме в тази ситуация, добави той. България ще бъде превърната от износител във вносител на електроенергия, имаме много сериозна заплаха от режим на тока, коментира Костадинов.

В отговор на въпрос може ли вотът на недоверие да разклати управлението, Костадинов коментира, че тази коалиция на практика в момента толкова се е разклатила, че няма накъде.

Попитан ще търсят ли подкрепата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Костадинов отговори: „Ние внасяме вота в парламента в момента, в който съберем необходимия брой подписи, оттам насетне всичко е възможно“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...