A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Обвиняват в 4 престъпления Цветан, който държа жена си и тъщата за заложници
България Важно Съд и Прокуратура

Обвиняват в 4 престъпления Цветан, който държа жена си и тъщата за заложници

Окръжна прокуратура – Благоевград привлече в качеството на обвиняем Цветан Цеков по досъдебно производство за извършени четири престъпления – опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана с убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му. След преговори с психолози и полицаи мъжът се предаде. Похитителят отива във Вълково, община Сандански  с такси в късния следобед. Насочва се към къщата на жената, с която имал връзка.

В къщата били и родителите на жената. Възниква скандал, при който баща ѝ е прострелян в рамото. Изведен е, за да му се окаже медицинска помощ, а вътре като заложници остават двете жени – майка и дъщеря. Часове наред те са държани, докато мъжът сипе закани. Той излъчва всичко на живо в социалните мрежи. Малко преди 22 ч. мъжът се предаде.

В хода на разследването е установено, че около 17,20 ч. на 3 октомври 2023 г., в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Цветан произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П. (на 59 години). На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният от обвиняемия опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж.

В условията на домашно насилие в същата къща Цветан Ц. лишил от свобода три лица – Н.П., А.П. и дъщеря им Е.С. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу М.Е. и Р.Р., притекли се на помощ на пострадалия Н.П. Извършените от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването.

Мъжът е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника, обяви късно снощи главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

„Дошъл е, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и за похищението е изцяло ревностен. Самият извършител сигнализира органите на МВР за това, което е направил, и дори когато в момента споделя извършеното от него, е произвеждал изстрели. Ситуацията е абсолютно високорискова и е създала опасност за живота и здравето на мнозина”, обясни главният секретар на МВР Живко Коцев.

„При такива ситуации както похитените лица, така и служителите, които са на терен, са изложени на риск и винаги съществува опасност за техния живот”, подчерта директорът на полицията в Благоевград ст. ком. Даниел Димитров./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...