Новини от Пловдив » България » Вицепрезидентът: Няма как България да изтегли Териториалните планове от ЕК
България Важно Енергетика Политика

Вицепрезидентът: Няма как България да изтегли Териториалните планове от ЕК

Илияна Йотова

Териториалните планове няма как да бъдат изтеглени от Европейската комисия. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея в документите липсват важни точки, които е трябвало да бъдат предварително договорени, предаде NOVA.

С предаването на плановете за справедлив преход в Еврокомисията се намаляват шансовете за промени в тях, смята вицепрезидентът, а изтеглянето им едва ли може да се случи. „За съжаление, не. Може да се водят разговори, но познавайки процедурите в европейските институции това ще бъде изключително трудно“, заяви Йотова.

Все пак вицепрезидентът пожелаха успех на правителството в преговорите с Брюксел. „Изключително трудни са преговорите с ЕК особено, когато веднъж си се съгласил на техните условия. Последното такова обещание беше дадено от Асен Василев в предишния кабинет“, добави тя.

Йотова критикува съдържанието на изготвените от правителството Териториални планове. „За съжаление, Плановете не отговарят на механизма за солидарен преход. Нито един работник и нито един регион няма да бъде изоставен“, каза тя.

Предложеното в плановете не отговаряло според нея и на няколко задължителни условия. „Ние не знаем все още в това, което е изпратено, как ще се осигурят заместващи мощности. Така, че да се гарантира стабилността на електроенергията на страната. Какво ще се изпълни от това обещание и как от 27 хиляди работни места са гарантирани едва 4000“, посочи Йотова.

Вицепрезидентът определи като авантюристично решението до 2026 г. битовите потребители да минат на свободния пазар. Коментира и искането за вот на недоверие към кабинета. „Дали ще има вот на недоверие, това ще решат колегите в НС“, съобщи тя.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...