майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Борисов: Отидох да си купя от на Киро електромобилите в Ловеч, то даже ток няма
България Важно Паметни фрази

Борисов: Отидох да си купя от на Киро електромобилите в Ловеч, то даже ток няма

„Исках да си купя електромобил, но Нанков ми каза „Ще си купиш друг път. То и батерии няма“. Както е тръгнало и ток няма да има“. Това каза в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ се пошегува отново с „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков. На 10 юли 2021 година, като служебен министър на икономиката, Кирил Петков подписа меморандум с германската компания Nеxt.е.GО за изграждане на завод за производство на електрически автомобили в Ловеч. Намерението бе да се инвестират около 140 млн. евро и да бъдат разкрити 1000 нови работни места.

„Минах да видя, може пък да е вярно. Стъкло! Фотоволтаичен парк с един човек охрана“, допълни Борисов. Той отправи и друг упрек към Петков. „Минах и покрай язовира. Пълен е. А там си направиха предизборната компания“, посочи Борисов. Също като служебен министър на икономиката, Петков посети водоема, кръстен „Пазар дере“ до Ловеч през юни 2021 година. Там той обяви, че са дадени 2.35 млн. лв., а язовирът е празен и не задържа вода. Освен това междуведомствената група, извършила проверката, установила, че използваните материали са платени на в пъти по-високи цени от пазарните.

„Приказвате ми тука за стадиони, строежи и градинки, но това няма да стане! Парите свършиха, няма ги“, каза още Борисов в Ловеч. „Преди три години дойдоха и спряха всичко. Бяхме оставили 13 милиарда фискален резерв. Отидоха, вече сме на 3% дефицит. Ние, българите, през тези три години докарахме едни хора, които спряха всичко. „Хемус“ сега щеше да е готова, щяхме да сме вече до Търново, догодина щеше да ви е готова“, изтъкна Борисов. „И да не ме питат журналистите – ние оставихме 1,2 милиарда за „Хемус“ в отделна сметка. Но това си го направихме българите“, коментира Борисов. „Сега ние, нормалното ни поведение, е старото раздвоение на личността. Цяла сутрин с Кирил Петков и Христо Иванов правим промените в Конституцията. Христо Иванов сега се обади, че са минали със 161 гласа. Сега трябва да ви кажа, че нищо няма да стане, те не могат, общините не ги интересуват. Никога не съм ви лъгал. Каквото съм ви обещал, съм го направил. Пречиствателни станции, всичко. На Стара Загора бяхме оставили 10 млн. за зала. Няма ги парите, похарчиха ги“, обясни Борисов. „Гледах ги кметовете и те продължават да ме гледат с едни стари очи. Колкото и да ми говорите за магистрали, спортни зали, градинки, нищо от това няма да се случи и това са абсолютно празни приказки, защото пари в държавата няма“, категоричен бе Борисов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...