Новини от Пловдив » България » В София запалиха свещи в памет на жертвите в Израел
България Важно Общество

В София запалиха свещи в памет на жертвите в Израел

Кадър: БНТ

Свещи в памет на загиналите в конфликта между Хамас и Израел осветиха градинката „Св. Климент Охридски“ пред Паметника на спасението на българските евреи в София. Отправена беше и молитва в памет на жертвите. Хората се помолиха и за отвлечените, предаде БНТ.

„Моето послание е никога повече такива неща да не се случват и всички които са виновни да бъдат наказани да поемат своята отговорност. Защото на света има движения, които смятат, че с насилие с агресия могат да постигнат совите цели. Живеем в 21 в време когато чрез диалог и разбирателство трябва да се разрешават конфликтите“, каза Максим Делчев, организатор.

„Днес сме свидетели на намерени тела на бебета, които са изгорени в Кибуц. Аз съм живял много близо до този град и го приемам страшно лично. И съм потресен“, заяви Николай Гълъбов, председател на Федерацията на ционистите в България.

„Най-важното е да осъдим остро терористичното нападение и да изкажем подкрепа макар и морална със страданието на народа на Израел“, каза д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите в България „Шалом“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...