Новини от Пловдив » България » Кандидатът за кмет на Дупница осъден на 6 години в Гърция
България Важно Крими

Кандидатът за кмет на Дупница осъден на 6 години в Гърция

Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Методи Захаринов. Вчера полицията задържа 47-годишният мъж, който е кандидат за кмет на Община Дупница. Образувана е преписка по повод материали, предоставени от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ в МВР, съдържащи сведения за Европейска заповед за арест, съобщиха от Апелативната прокуратура в София. Заповедта е издадена от Апелативна прокуратура в Солун, Гърция, и касае българския гражданин Методи Захаринов. 47-годишният мъж се издирва от гръцките власти за изтърпяване на наказание по дело за притежание и разпространение на подправени евро банкноти. Решението на петчленния състав на Апелативния съд в Солун, с което Захаринов е осъден на 6 години „лишаване от свобода“, е влязло в сила през 2014 г., уточняват от прокуратурата.

При извършена проверка е установено, че издирваният е регистриран в Общинска избирателна комисия – Дупница, като кандидат за кмет на Община Дупница в предстоящите на 29 октомври местни избори. Съгласно разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс лицето се ползва с имунитет. Това обстоятелство възпрепятства провеждането на процедура по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

С решение на Централната избирателна комисия от 11.10.2023 г. е разрешено Методи Захаринов да бъде задържан. На основание Европейската заповед за арест и решението на ЦИК, с постановление на Окръжна прокуратура -Кюстендил мъжът е задържан за срок до 72 часа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...