Новини от Пловдив » България » България » Политика » Избори 2023 » Виолета Христодулова: Амбицията ми е да живеем в модерна община
Важно Градът Избори 2023 Марица Местни Избори 2023 Политика Регион

Виолета Христодулова: Амбицията ми е да живеем в модерна община

Младите жители на община Марица имат реална представа какво може и трябва да се случи в населените места на общината. За тях са важни транспортът до областния град, добрата инфраструктура – улици и канализация и сигурност. Това бяха част от изводите от срещата с млади семейства в с. Царацово с кандидата за общински съветник от БСП за България с номер 1 в бюлетината Николай Трънков и Виолета Христодулова, кандидат за кмет на община Марица.

От своя страна Христодулова поясни кое е в правомощията на местната власт и с какво тя би могла да помогне за разрешаването на тези въпроси. „На първо място, що се отнася до транспорта е от изключителна важност да се направи реално проучване на нуждите на всяко населено място от общината, да се изяснят часовете, в които има най-голяма потребност от допълнителен транспорт, след това да се очертаят маршрутите и да се премине към промяна на съществуващата схема. Това може да стане в разговор с областна управа и с фирмите превозвачи. Трябва да се търси оптимален вариант, така че да не се случва нито да има празни курсове, нито такива, при които маршрутката не спира, тъй като е пълна, а хората остават да чакат по спирките“, категорична бе Христодулова.

Искаме да живеем в модерна община, вижте какво се случва в съседните общини, непрекъснато нещо се прави, а при нас е застой. Няма реализирани европейски проекти, разчита се само на бюджета, а той няма как да стигне за 19 села, коментираха присъстващите на срещата. В отговор на това Николай Трънков, който работи в голяма външнотърговска фирма, сподели, че е важен административния капацитет и подготвеността на лицата, занимаващи се с писането на проектите. От своя страна Виолета Христодулова сподели визията си за развитие на община Марица, в крак с изискванията на времето – максимален обхват на използване на електронни услуги в администрацията, въвеждане на единна информационна система с възможност за електронни услуги и проследяване на преписките, подобряване на инфраструктурата чрез
използване на възможностите на Европейските програми за увеличаване средствата за капиталови разходи за пътна мрежа, образователни, културни и социални институции и активна политика за енергийна ефективност на публични сгради общинска собственост. Безплатен WI-FI зони и облагородяване на ключови за младежта райони в населените места също е сред приоритетите на кандидатът за кмет с номер 1 в бюлетината Виолета Христодулова.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...