Новини от Пловдив » Важно » Ингушетец закла учител и рани още двама, Франция обяви най-висока степен на опасност
Важно Свят

Ингушетец закла учител и рани още двама, Франция обяви най-висока степен на опасност

Кадър: NOVA

Франция обяви най-висока степен на тревога за терористична заплаха. Напрежението в страната расте след атаката с нож от вчера в училище край френския град Арас, която отне живота на учител и рани тежко други двама, предаде NOVA.

Съвсем очаквано напрежението във Франция расте през последната седмица, особено след атаките срещу Израел. В петък 20-годишен бивш ученик нападна с нож и уби учител в Арас. Във Франция най-големите еврейски и мюсюлмански общности в Европа. Това са над 600 000 души – и евреи, и мюсюлмани.

Арести и експулсиране на хора от страната през цялата седмица предхождаха атаката в училището в Арас. 8 души са задържани по повод на нея, включително и нападателят, за който в началото се твърдеше, че от чеченски происход. По-късно стана ясно, че той е роден в Ингушетия, както и членове на неговото семейство.

По този повод Франция реши да обяви най-висока степен от заплаха от терористичен акт в страната. Допълнително 7000 войници от специалните сили са ангажирани до второ нареждане да бдят за сигурността. Бяха мобилизирани и допълнително жандармеристи и полицаи, за да пазят 500 еврейски обекти като училища, синагоги и културни центрове в цяла Франция.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...