Новини от Пловдив » Важно » Белгия обяви най-висока степен за опасност от терористична заплаха
Важно Свят

Белгия обяви най-висока степен за опасност от терористична заплаха

Белгия обяви най-висока степен за опасност от терористична заплаха, след като тази нощ в Брюксел бе открита стрелба от мъж, който обяви съпричастност към терористичната групировка „Ислямска държава“, съобщават местни медии. По първоначални данни има две жертви и един ранен, а нападателят е избягал.

Първите съобщения сочат, че нападателят е стрелял по минувачи по улицата и по пътници в такси. В „Телеграм“ извършителят, чиито имена се различават в отделните медии, е публикувал видео, в което свързва действията си с нападение срещу мюсюлмани в САЩ. Според прокуратурата няма пряка връзка със събитията в Израел и Газа.

Тази вечер в белгийската столица се играеше футболен двубой между отборите на Белгия и Швеция, и жертвите са шведски граждани, вероятно запалянковци. Мачът бе прекратен преждевременно, а зрителите все още остават в стадиона „Крал Бодуен“ до решение на полицията как безопасно да бъдат изведени. По данни от полицията в района на стадиона са открити оръжия. Жителите на Брюксел са призовани да останат по домовете си.

По-рано днес местни експерти по борбата с тероризма уточниха, че в Белгия има 600 радикализирани ислямисти и джихадисти. Според тях терористичен удар може да се очаква от постоянно пребиваващи в страната, а не от пришълци отвън.

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентатите в Брюксел през 2016 година в метрото и на летището в белгийската столица./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...