Новини от Пловдив » България » Лилия Недева, Съединени за Пловдив: Нова Математическа гимназия зад SPS е първата ми задача
България България Важно Избори 2023 Интервю Местни Избори 2023 Мнения Пловдив Политика

Лилия Недева, Съединени за Пловдив: Нова Математическа гимназия зад SPS е първата ми задача

  • Построяване на нова сграда за Математическата гимназия
  • Нови детски градини и ясли
  • Ремонт на изоставената инфраструктура
  • Специално внимание на междублоковите пространства

 

Лилия Недева е кандидат за кмет на район „Тракия“ и кандидат за общински съветник от местна коалиция „Съединени за Пловдив“ („Кауза България“, „Новите лидери“, ВМРО – БНД, ЗС “Александър Стамболийски“, “Партия на зелените“, ПП „Атака“ и ПП „ВОЛЯ“ ). 

Лилия Недева е народен представител в 48-то Народно събрание, има богат професионален опит във финансовата и банковата сфера, както и в общинската администрация, член на парламентарните комисии по Бюджет и финанси и Икономически политики и иновации, член на Делегацията ПАСЕ.

 

Разговаряме с г-жа Лилия Недева, кандидат за районен кмет на „Тракия“ от „Съединени за Пловдив“. Това интервю не е платено, а се осъществява съгласно регламента,  заложен в предизборните пакети на Пловдив Прес, публикувани на сайта. 

Г-жо Недева, защо Вие трябва да сте кмет на район „Тракия“?

Защото район „Тракия“ загуби много от предимствата, които имаше. Там вече е презастроено, зелените площи се унищожават последователно, инфраструктурата е сериозно амортизирана в последните няколко години. Не е правено сериозно преасфалтиране на голям булевард поне от 4-5 години със сигурност. Междублоковите пространства са занемарени и неуредени. Мръсно е. Сериозен проблем има и с вътрешнокварталните улици и тротоарите, те са в критично състояние на много места. Ремонтирането им е приоритет.

 

Явно в „Тракия“ има много работа, кое е първото нещо, с което ще се захванете, ако ви изберат?

Първото нещо, с което ще се захвана, това е теренът, който се намира зад хотел SPS, който е отреден за построяването на нова сграда за Математическата гимназия. Това е един доста апетитен обект, който привлича вниманието на доста инвеститори. За да се пресекат тези апетити, това ще е първото нещо, което ще започна, да бъде построена там Математическата гимназия. За това ще работя без компромиси.

 

От какво се нуждае най-младият район на Пловдив? Вие сте млада, амбициозна и явно Ви се работи?

„Тракия“ е населена предимно с млади семейства с деца. Това, което се забелязва и заради презастрояването, което в момента тече е, че в близките две-три години ще има глад за места в детските градини и ясли. Спешна е нуждата от построяването на поне една, но би било добре да са две детски градини и две ясли. Яслите са задължителни, защото младите майки искат да се върнат на работа през втората и третата година най-вече на майчинството си, но липсата на места в яслите създава огромен проблем за тези млади хора в квартала.

Още задачи, които Лилия Недева си е поставила за район „Тракия“:

▪Ударно саниране на блоковете по Програмата за енергийна ефективност;

▪Цялостна дигитализация на административните процеси в района и общината;

▪Изграждане на соларни инсталации на всички покривни пространства на жилищните сгради, чрез което ще намалим месечните си разходи за електроенергия;

▪Ремонт, осветление и видеонаблюдение на всички подлези в града и изграждане на асансьори или рампи, подходящи за инвалиди и майки с детски колички; повишаване на нивото на сигурността в квартала, повече камери и допълнителни постове на Общинска охрана;

▪Скоростно и качествено завършване на всички инфраструктурни проекти в града, за да върнем нормалността в ежедневието на пловдивчани;

▪Еднократна помощ за раждане на дете, чиито родители имат постоянен адрес в Община Пловдив и са с висше образование;

▪Всички жители на община Пловдив над 70 години да пътуват безплатно в градския транспорт;

▪Повишаване контрола и качеството на общинското здравеопазване и разширяване спектъра на предоставяните услуги.

 

 

Вие сте финансист,  как ще се борите за повече самостоятелност на районите? Те в момента нямат самостоятелен бюджет, защото са второстепенни разпоредители?

Да, те са второстепенни разпоредители. Това трябва да стане с ясна колаборация с кмета на община Пловдив и с Общинския съвет. Редно е районните кметове да поемат една по-голяма тежест и съответно отговорност пред гражданите, за да може след това, в края на мандата си, гражданите да знаят какво точно е свършил този кмет за тях, а не отговорността да се прехвърля винаги към кмета на Община Пловдив. Когато се делегира една по-голяма отговорност на районните кметове, наистина пловдивчани, които живеят в съответния квартал, ще знаят точно как е работил този кмет за тях. А не отговорността да е размита и да е колективна безотговорност, както е до момента.

 

 

Вашето послание към жителите на район „Тракия“?

Време е в управлението на града да влязат прагматици и експерти, които имат натрупан професионален опит в съответните сфери и знаят как да намерят най-добрите решения за съответния квартал и за нашия град. Всички заслужаваме да живем в модерен, чист и подреден европейски град. И ако желаете ние да сме хората, които да поемат отговорността за града, гласувайте с бюлетина номер 68 за районен кмет, за общински съветници и за кмет на град Пловдив!

Лилия Недева подкрепете с бюлетина 68 и преференция 120 за общински съветник.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023\Купуването и продаването на гласове е престъпление

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...