Новини от Пловдив » България » Павел Милушев, „Съединени за Пловдив“: В „Източен“ е нужен строг контрол и много работа, аз съм готов
България България Важно Избори 2023 Местни Избори 2023 Политика

Павел Милушев, „Съединени за Пловдив“: В „Източен“ е нужен строг контрол и много работа, аз съм готов

  • Отреждане на терен за детска градина и ясла в „Гладно поле“
  • Спазване на наредбите за шумните тържества
  • Строг контрол и ежедневно почистване в „Столипиново“
  • Многоетажен паркинг на „Богомил“ и „Варшава“

 

 

Павел Милушев е кандидат за кмет на район „Източен“ от Местна коалиция “Съединени за Пловдив” („Кауза България“, „Новите лидери“, ВМРО – БНД, ЗС “Александър Стамболийски“, “Партия на зелените“, ПП „Атака“ и ПП „ВОЛЯ“ ). 

Павел е на 44 години, от Пловдив. Завършил е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) със степен бакалавър, специалност „Стопанско управление“. Има и две магистратури – „Човешки ресурси“ и „Административно информационен мениджмънт“. Втори мандат е заместник-кмет на район „Южен”. Член на ВМРО – една от най-старите и още действащи партии в България. Роден и израснал в района, той обича да казва: „Източен не е само „Столипиново““. Познавам района до болка – има тротоари и улици, които не са ремонтирани от моето детство. 

 

 

Разговаряме с г-н Павел Милушев, кандидат за районен кмет на „Източен“ от „Съединени за Пловдив“. Това интервю не е платено, а се осъществява съгласно регламента,  заложен в предизборните пакети на Пловдив Прес, публикувани на сайта. 

Г-н Милушев, твърдите, че този тежък район – „Изночен“, изостава от другите райони. Какво имате предвид?

За да се промени сегашното състояние на „Източен“ е нужна промяна на модела на управление на района. Както съм казвал винаги, „Източен“ не е само „Столипиново“. Там се намират още пет микроквартала, които имат своите потребности и специфики на управление. Трябва хората, които управляват района, да са запознати с него, да знаят проблемите на хората. Аз живея 44 години тук. Познавам лично част от хората, зная всеки един проблем, зная къде и какво в кой район трябва да се промени.

 

 

Има ли решение вечният проблем с шумните забавления? Казахте, че е актуален не само в „Столипиново“?

Важно е местната власт да следва стриктно спазването на законите и нормативните уредби за провеждането на тези мероприятия. Необходимо е законът да бъде спазван равно за всеки. И да се упражнява непрекъснат контрол. Тогава ще бъдат решени проблемите с шума в „Столипиново“.

 

 

Как може да се решат проблемите с чистотата в района, които никога не свършват?

В този квартал с неговите, как да кажа, специфични нужди на населението, е необходимо непрекъснат и строг контрол на хората, които изхвърлят отпадъците и нафирмите, които почистват района. Не може да се оставят камари с отпадъци и да се помистват месечно. Там трябва да се чисти непрекъснато, ежедневно, ежечасно. Защото, оставиш ли едно малко място с отпадъци, то се превръща в голямо сметище. Също така трябва да има непрекъснато видеонаблюдение, непрекъсната връзка между районното кметство и хората, които санкционират и поддържат реда в „Столипиново“.

 

 

Къде още виждате сериозните проблеми в район „Източен“ и какво е тяхното решение?

Всеки микрорайон е специфичен. Например в кварталите „Втора Каменица“ и „Чайка“ липсват ясли. Там трябва спешно да бъде изградена детска ясла, защото в сега съществуващата местата не стигат.

Освен това, в квартала има улици, като „Славянска“ и „Арх. Камен Петков“, които не са ремонтирани от моето детство. Аз съм на 44 години и тези улици не са ремонтирани, те са в окаяно състояние. Там трябва да бъде премахнат паважа и да се направи основен ремонт на тротоарите и платното.

Също важно е изграждането на многоетажен паркинг между улиците „Богомил“ и „Варшава“. След 12 години в това каре между „Варшава“, „Детелина“, „Месемврия“ и „Тодор Влайков“ вече започнахме изграждането на детска и спортна площадка и парк. Това е дванадесетгодишна битка на г-н Владимир Кисьов, моя и на гражданите в района да спасим мястото от презастрояване. И в момента там изграждаме две площадки и парково пространство.

 

Още задачи, които Павел Милушев си е поставил за решаване в район „Източен“:

  • Нова детска ясла в районите „Втора Каменица“ и „Чайка“;
  • Продължение на „Лев Толстой“ и свързване с бул. „Шести септември“;
  • Продължаване на улица „Удроу Уилсън“ в „Изгрев“ и свързване с бул. „Марица – Юг“;
  • Подмяна на старото улично осветление с ново и енергоспестяващо;
  • Изграждане на видеонаблюдение в целия район;

 

Как ще подходите към огромните терени на Министерство на отбраната в „Гладно поле“?

В първия работен ден започвам преговори с Министерство на отбраната за квартал „Гладно поле“. Да бъде отпуснат терен за изграждането на ясла и детска градина. В този квартал все още няма детски заведения. Най-близката градина е във Втора Каменица, другите са в „Изгрев“.

 

Каква е вашата обща визия за развитието на район „Източен“ и защо хората трябва да гласуват за Вас?

Време е можещите и знаещите, хора, които са от района, да гласуват за нас бюлетина номер 68 за кмет, за районен кмет и за общински съветници. Време е можещият да управлява града.

 

Павел Милушев и кандидатите на коалиция „Съединени за Пловдив“ подкрепете с номер 68 във всички бюлетини!

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023\Купуването и продаването на гласове е престъпление

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...