майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Подозрителен бум на гласуващи по настоящ адрес в Драгойново
България Важно Местни Избори 2023 Регион

Подозрителен бум на гласуващи по настоящ адрес в Драгойново

В общо 25 населени места в Пловдивска, Смолянска и Пазарджишка области има необичайно голям брой регистрации и искания за гласуване по настоящ адрес за изборите за общински съветници и кметове, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

За община Пловдив рисковите населени места са 13. Сред тях са първомайското село Драгойново, където при 431 избиратели, новорегистрираните по настоящ адрес са 124, а исканията за гласуване по настоящ адрес – 217. В село Любен при 280 избиратели новите регистрирани са 57, а мераклиите да гласуват на вота на 29 октомври – 88 . Подобна е картината в асеновградските села Долнослав, Конуш, Новаково, Избеглии и Патриарх Евтимово, в първомайското Брягово, хисарското Мало Крушево, Трилистник и други.

Министър Андрей Цеков е сезирал премиера Николай Денков за подобна активност в общо 343 малки населени места в страната. Регионалният министър е заявил, че правомощия по Закона за гражданската регистрация да извършат проверка по обстоятелствата могат да инициират само областните управители по подаден сигнал. От министерството допълват, че този висок процент на регистрациите и заявленията за гласуване по настоящ адрес може да промени сериозно изборните резултати за кметове и общински съветници в тези села и в случай, че регистрациите са незаконосъобразни, би било повод за обжалване на вота там, информира Радио Пловдив.

В Пазарджишко голям брой новорегистрирани има в 6 села – 3 в община Лесичово, а също в Свобода, Црънча и Сестримо. За област Смолян завишен брой заявления за гласуване по настоящ адрес има също в 6 села – 3 в община Неделино, две в община Чепеларе и в смолянското село Сивино.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...