Новини от Пловдив » Важно » Проф. Мария Токмакова от УМБАЛ „Свети Георги“ става „Лекар на годината“
Важно Градът Здраве Пловдив Пловдив Важно

Проф. Мария Токмакова от УМБАЛ „Свети Георги“ става „Лекар на годината“

На официална церемония Районата колегия на БЛС – Пловдив  ще връчи приза „Лекар на годината“ за 2023г  по повод 19 октомври – Деня на българския лекар. Тази година се навършват 20 години от основаването на престижното отличие за принос в медицината и на регионално ниво лекарската колегия ще връчи приза „Лекар на годината“ на двама лекари – кардиолога от УМБАЛ “Свети Георги“ проф. Мария Токмакова и хирурга д-р Васил Горанов от УМБАЛ “Пълмед“.

В категорията „Семеен лекар на годината“ приза получава д-р Жени Пашева-Кунова, а хирургът д-р  Димитър Пандов приза за „Лекар на годината“ – Специализирана извънболнична помощ.

В категорията „Болнична помощ“ отличието отива при онколога д-р Петър Петров.

Д-р Гинчо Тонев получава грамота и плакет за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на  специалността „Инвазивна Кардиология”.

Двама специалисти по гастроентерология получават отличието „Лекар на годината“ в категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“-  д-р  Никола Боянов  и д-р  Десислав  Станчев.

В категорията „Ти си нашето бъдеще“ също има двама призьори – д-р Полина Ангелова и д-р  Мария Ивановска.

Наградата за  „Принос в  развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ отива при д-р Емилия Спасова.

В навечерието на „Лекар на годината 2023“ и гласуването на 20-тия носител на престижното отличие – пловдивските лекари номинират на национално ниво за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност „Ендокринология и болести на обмяната“  –  доц. д-р Митко Митков  от УМБАЛ „Пълмед“ и в категорията „Ти си нашето бъдеще“  – доц. д-р Младен Дойков  от УМБАЛ „Каспела“.

Идеята за ежегодните лекарски награди е на проф. Андрей Кехайов и вече две десетилетия на своя ден и празник на Свети Иван Рилски Чудотворец гилдията награждава най-заслужилите свои членове, съобщава Радио Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...