Новини от Пловдив » Без категория » Достъпно здравеопазване поискаха жителите на Ново Железаре
Без категория

Достъпно здравеопазване поискаха жителите на Ново Железаре

След поставянето на парапет на пощата в с. Старосел, по искане на жителите на селото, още един ангажимент е на път да влезе в графата „Обещано- Изпълнено“ преди местните избори, които предстоят на 29 октомври.

Един отлежаващ повече от четири години проблем за жителите на село Ново Железаре, за който е сезиран нееднократно и кметския наместник, и администрацията намери своето решение, благодарение на бързата намеса на Пенчо Шапков, водач на листата за общински съветници, с номер 1 в бюлетината. На срещата, в присъствието и на тримата кандидати за кмет на селото, единият от които е и настоящият кметски наместник, хората повдигнаха въпроса за особено опасни дървета в парка. Отстраняването им се оказа в компетенциите на председателя на кооперацията и само едно позвъняване е било необходимо, за да се направи искане за премахването им.

Остават обаче нерешени проблемите с медицинското обслужване, с тротоарите и улиците. За да получат лекарска помощ жителите на Ново Железаре пътуват до Старо Железаре, и то само в дните, в които там има лекар или до общинския център. Но за сметка на това превоз има рядко. Узаконяването на медицинския кабинет и съдействие за откриване на лекарска практика в селото е в приоритетите на кандидата за кмет Станислав Мерджанов. В подкрепа на неговите думи се изказа и кандидатът за общински съветник Лъчезар Орешков. Завърнал се в селото след години работа в чужбина, магистърът по История и география има амбицията да улесни живота на хората и направи селото привлекателно за младите. Въпреки, че селото е едно от малкото, в които са влезли някакви пари от продадената общинска земя, видимо има още какво да се направи, споделиха хората пред Ива Вълчева, кандидат за кмет на общината и кандидатите за общински съветници, водени от финансиста Пенчо Шапков. Пред присъстващите  кандидатите с номер 1 в бюлетината представиха своите приоритети и визия за развитие на общината и за едно честно, ефективно и отговорно управление.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...