Новини от Пловдив » Градът » Прокурори от Пловдив изнесоха лекции по право в две училища СНИМКИ
Градът Общество Пловдив Случка на деня

Прокурори от Пловдив изнесоха лекции по право в две училища СНИМКИ

Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив гостуваха в две училища в Пловдив по Образователната програма на Висшия съдебен съвет „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури“.
Преди няколко дни те се срещнаха в часа на класния ръководител с ученици от 4 клас от СУ „Софроний Врачански“ и с гимназисти от 10 клас от СУ „Св. Климент Охридски“. Прокурорите Димитринка Русинова, Димитър Костов и Николай Недялков изнесоха лекции пред тях за професията на магистрата, Конституцията на Република България, правата и задълженията на гражданите, разделението на властите, опасностите от употребата на наркотични вещества, рисковете в интернет пространството и др. Учениците задаваха много въпроси на магистратите, на които получиха обстойни отговори. Те ги поканиха отново да им гостуват.

Образователната програма на ВСС се реализира съвместно с Министерството на образованието. Нейната цел е формиране на правна грамотност и култура сред учениците и постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие. През учебната 2022-2023 г. прокурори от Районна прокуратура – Пловдив изнесоха лекции по програмата и пред ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Труд, обл. Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...