Новини от Пловдив » Важно » Георги Цанков: За какво са ни шадравани, когато има нужда от канализация?
Важно Избори 2023 Местни Избори 2023 Мнения Политика Регион Родопи

Георги Цанков: За какво са ни шадравани, когато има нужда от канализация?

Георги Цанков

С дълбока отговорност и ясно съзнание за изпитанията, пред които сме изправени в нашата община, искам да споделя с Вас моята позиция по един от най-критичните проблеми, засягащ живота на всеки един от нас.

Това е липсата на канализация в повечето населени места на територията на община „Родопи“.

Този проблем има пряко отношение към качеството на живот на всички жители в общината. През последните четири години бяхме свидетели на проекти, които, вместо да разрешават реални проблеми, пред които всички ние сме изправени, се фокусираха върху това, в най-добрия случай да задоволят желанията на отделни лица в определени населени места. Например, каква реална стойност има един пеещ шадраван или скачащ такъв, когато хората в село Първенец се нуждаят от функционираща канализация?
Не искам дори да повдигам въпроса за село Брестовица, където има проблем с водата, а се инвестира в изграждането на воден атракцион, площад и „хотел за насекоми“ (който така и не видяхме) за милиони левове. В същия момент се асфалтират къси отсечки от улици, без дори да се вземе под внимание нуждата от смяна на тръбите на канализацията, какво да говорим за полагане на нови.
Този проблем е не само най-важен за качеството на живот, а и за личното здраве на всеки един жител.

Този проблем засяга всички нас и влияе драстично върху качеството на живот в община „Родопи“. Нека не се заблуждаваме – канализацията не е просто инфраструктура, тя е неотложна необходимост за здравето и удобството на всички наши граждани. Не може в 21 век все още жителите на една от най-красивите общини в България да са на септични ями.
През последните четири години, обаче, бяхме свидетели на неспособността на досегашният екип на кмета на общината да решава реалните проблеми на живущите в общината според тяхната значимост. Още по-неприятното е, че във случая дори не говорим за липса на средства, а за липса на ясна стратегия и план, което води до хаотични проекти изпълнявани на парче.

Това ни води и до следващият сериозен проблем, който трябва да решим.
Дисбалансът в разпределянето на бюджета по населени места е факт, който не могат да обяснят и най-яростните поддръжници на досегашният кмет на общината. Някои населени места получават значително повече средства, докато други и техните жители се чувстват като наказвани и пренебрегнати. Не трябва да допускаме определени населени места или групи да бъдат привилегировани на база на симпатии, напротив трябва да създадем справедлив и равнопоставен бюджет, който да подкрепя всички населени места в общината еднакво.
Липсата на стратегия и визия за бъдещето на община „Родопи“, както вече споменах, е също много сериозен проблем. В момент, когато администрацията взема важни решения за смяна на регулациите и издава разрешителни за строеж, често не се взима под внимание какво е бъдещето на съответният квартал и съответно населеното място.

Един от ключовите инструменти, за да имаме ясна стратегия за бъдещето, които ни липсват, е Общият Устройствен План. Всяка година отделяме пари за него в бюджета, но в края на мандата все още нямаме направена нито една стъпка в посока Общ Устройствен План, който да насочва развитието на нашите населени места. Напротив! Парите всяка година се разходват за съвсем различни проекти, тъй като са влезли вече в бюджета, но не са разходени в съответната година. Общият Устройствен План е от изключително значение за бъдещето на нашата община, и трябва най-накрая да се ангажираме с неговото изготвяне и изпълнение.

Вярвам, че е настъпил моментът за качествена промяна и прогрес! Нашата община „Родопи“ заслужава честен и отговорен лидер с ясна визия и ангажимент за решаване на истинските проблеми, с които се сблъскваме ежедневно!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...