майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Васко Вътев, кандидат за кмет на „Южен“: По-добър транспорт, инфраструктура и обновени паркове
Важно Избори 2023 Интервю Местни Избори 2023 Мнения Пловдив Пловдив Важно Политика Район Южен

Васко Вътев, кандидат за кмет на „Южен“: По-добър транспорт, инфраструктура и обновени паркове

  • Преодоляване на закъсненията по проектите и ускоряване на ремонтите и новите строежи
  • Разширяване на булевардите “Александър Стамболийски” и “Македония” и отключване на блокажа на кварталите “Остромила” и “Беломорски”.
  • Поне две нови детски градини и ясла
  • Нов парк и общинска приемна в Коматево

 

Васко Вътев е кандидат за кмет на район „Южен“ от Местна коалиция “Съединени за Пловдив” („Кауза България“, „Новите лидери“, ВМРО – БНД, ЗС “Александър Стамболийски“, “Партия на зелените“, ПП „Атака“ и ПП „ВОЛЯ“ ). 

Той е на 47 години, от Пловдив. Завършил е Пловдивския университет „П. Хилендарски“, магистър по „Български език и история“ и „Приложна психология“, защитил е магистратура и в НСА „Спорт с високи постижения тенис на корт“. Треньор по тенис на хора в инвалидни колички към „Тенис клуб Локомотив” – Пловдив. Семеен, с едно дете. За район „Южен“ Васко говори с много любов и болка, познава всяка улица и градинка, знае проблемите, на които жителите му са подложени през последните години: блокиран транспорт, безкрайни ремонти, разкопани улици, прах и мръсен въздух, презастрояване и стопяващи се зелени площи.

 

Разговаряме с г-н Васко Вътев, кандидат за районен кмет на „Южен“ от „Съединени за Пловдив“. Това интервю не е платено, а се осъществява съгласно регламента,  заложен в предизборните пакети на Пловдив Прес, публикувани на сайта. 

Г-н Вътев, район „Южен“ се оказа най-голямото предизвикателство за управата на Пловдив. Имате ли визия как да оправите нещата там – транспорт, презастрояване, разкопани лици?

Да, имам визия как да се справим с огромните проблеми на район „Южен“, свързани с транспорта, презастрояването, разкопаните улици, вътрешноуличните проблеми, с многото дупки, които са предпоставка за пътни произшествия. В моя мандат това ще бъде основна цел. Да имаме голям екип от специалисти в тези сфери – архитекти, строителни инженери. Разбира се, ще се допитваме и до гражданите, защото е важно да знаем къде са най-големите и неотложни за решаване проблеми. Всеки един от нас трябва да е наясно с проблемите в целия район.

В „Южен“ голям проблем имат и новите квартали, които се застрояват – „Остромила“, „Беломорски“, също така и квартал „Коматево“, където застрояването също е голямо. Там инфраструктурата е доста оскъдна, липсват улици.

-Да посочим конкретен пример. На улица „Петър Стоев“ даже възникнаха бунтове. Хората вече не могат да понасят миризмата, от месеци улицата стои разкопана. Вие можете ли да им посочите конкретен срок?

Запознат съм с казуса на улица „Петър Стоев“. Бях шокиран, че през 21-и век, в град европейска столица, в държава-членка на ЕС е възможно да има два метра и половина изкоп, в който да се изтичат отпадни води. Това е недопустимо. Първото нещо, което ще направя, ако бъда избран за кмет, е кръгла маса с всички представители на заинтересованите страни – живеещите на улицата, ВиК в лицето на неговия директор и изпълнителите на обекта, за да видим в какъв най-кратък срок може този проект да бъде завършен. Или поне да бъдат свързани тези отпадни води в канализацията на квартала. надявам се, че това, при добри обстоятелства, може да се случи в рамките на два-три месеца максимум.

-Какво ще направите за квартал „Коматево“? Хората там от години се чувстват като забравени. 

Квартал „Коматево“ е малко изоставен към момента от тази гледна точка, че той се намира на 3-4 километра от града и голяма част от управляващите го забравят като цяло. Там има няколко основни проблема, защото той се разширява. Обръщалото на автобусите е в така наречения център на „Коматево“, който вече е доста отдалечен от покрайнините на самия квартал. Там един от основните проблеми е, че няма спирка, която да стига до светофара на Околовръстното и хората трябва да преминават доста голямо разстоание пеш, за да стигнат до най-близката спирка. Също така, разширяването на самия квартал води и до други проблеми за хората. Има неосветени улици, няма нови пътища до новите квартали. Те ползват едни почти пътеки. Там също трябва да се погрижим.

-Говорите за връзка между „Остромила“ и „Беломорски“?

„Остромила“ и „Беломорски“ имат само една улица, която ги свързва с „Коматево“.

-За тези два нови квартала, които се развиват бързо и хаотично, имате ли визия за тях, как ще се превърнат в едни удобни квартали?

Първо трябва в най-кратки срокове да видим как да се изградят тези жизненоважни за хората и за движението улици и тротоари. Трябват и велоалеи, защото те са наистина отдалечени от „Кючюк Париж“ и от Центъра.

-Срещате се с хората в района, какво Ви казват те?

Има доста проблеми. Един от проблемите е по папрковете. Коментират го и по-възрастни, и по-млади, парковете не са озеленени както трябва, няма и мултифункционални спортни площадки. Децата играят върху тревните площи, които с времето изсъхват и стават доста пръхливи. Друг голям проблем е, че настилката е доста стара и децата падат на тези плочки, които са отпреди 40 години, получават тежки контузии, остават им трайни белези понякога.

За възрастните хора, в парковете и в целия квартал, проблем е липсата на санитарни възли. На тоалетни, които едно време бяха реконструирани, обновени, а през последните 12 години са затворени и неподдържани. Това е едно от нещата, които в парковете задължително ще направим – реновиране, почистване и отваряне на тоалетни. Там, където няма, ще помислим как хората да имат този достъп.

-Какво е Вашето послание към жителите на район „Южен“ и защо трябва да гласуват за Вас?         

Скъпи съграждани, аз съм човек на действието, не обичам много да говоря. Обещавам Ви, че през следващите четири години, с Ваша помощ ще направим любимият ни квартал по-добър за живеене. С по-добър транспорт, с осветени и чисти паркове и ще пистроим поне две нови детски градини и една детска ясла. Затова на 29 октомври ни подкрепете с номер 68 в бюлетината за кмет, за районен кмет и за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Васко Вътев и кандидатите на „Съединени за Пловдив“ подкрепете с номер 68 във всички бюлетини!

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023\Купуването и продаването на гласове е престъпление  

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...