Новини от Пловдив » Ботев » Затварят част от Колежа за дербито, заради строителни дейности?
БГ Футбол Ботев Спорт Спорт Важно

Затварят част от Колежа за дербито, заради строителни дейности?

Част от стадион „Христо Ботев“ може да остане затворена за дербито между Ботев и Локомотив (Пловдив) от 16-ия кръг на Първа лига. Причината за това са продължаващите строително-монтажни дейности по козирката на Южната и на Северната трибуна на съоръжението.

От Ботев (Пловдив) използваха социалните мрежи, за да разпространят отговора на официалното си запитване до заместник-кмета на Пловдив по строителството Пламен Райчев при какви условия съоръжението ще може да бъде използвано в пълния си капацитет за предстоящото дерби с Локомотив.

Ето какво гласи той:

„Във връзка с поставените от Вас въпроси, относно предстоящата на 03.11.2023 година футболна среща между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК Локомотив Пловдив, имаща отношение с извършваните в момента строително-монтажни дейности на стадион „Христо Ботев“, становището на Община Пловдив е следното:

1. В срок до 28.10.2023 г. включително, е необходимо изпълнителят в лицето на ДЗЗД „Колежа“ да уведоми писмено Община Пловдив дали е в състояние да гарантира здравето и безопасността на посетителите на предстоящата футболна среща, при осигуряване достъп до 100% от капацитета на спортното съоръжение.

2. При положителен отговор от страна на ДЗЗД „Колежа“, същият е необходимо да изготви и предаде в Община Пловдив евакуационен план за южната и северната трибуни на стадион Христо Ботев“ с пълното съдействие на ПФК Ботев в качеството му на организатор на спортното събитие и отговарящ за сигурността на посетителите.

3. При обезопасяване на подстъпите към южната трибуна, позволяваща на посетителите на футболната среща да стигнат до закупените от тях места на спортното съоръжение, въпросната може да бъде използвана по предназначение.

4. B случай, че всичко от предходните точки е изпълнено безпроблемно, изпълнителят на строително-монтажните дейности на стадион „Христо Ботев“ в лицето на ДЗЗД „Колежа“ е необходимо да прелокализира временно позиционираната в района на строителите дейности техника на безопасно за гражданите място, до момента на завършване спортното събитие.

Община Пловдив винаги е работила в интерес на обществото, при спазване на всички закони и норми, касаещи безопасността и здравето на хората. В случай, че ДЗЗД „Колежа“ може да гарантира обезпечаването на посочените по-горе проблеми, то футболната среща между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК Локомотив Пловдив може да се проведе при максималния обем позволени места на стадион „Христо Ботев“, гласи отговорът на Община Пловдив.

Мачът между Ботев и Локомотив е насрочен за 3-и ноември (петък) от 19:30 часа. Както е известно, след споразумение между двата клуба на мача няма да има фенове на „черно-белите“, също както нямаше и такива на „канарчетата“ на „Лаута“ в първия двубой между двата, който се проведе в началото на сезона.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...