Новини от Пловдив » България » Балотажи в 12 общини в Пловдивско
Брезово България Важно Избори 2023 Калояново Карлово Кричим Куклен Лъки Марица Местни Избори 2023 Перущица Политика Първомай Раковски Регион Родопи Сопот Стамболийски Съединение Хисаря

Балотажи в 12 общини в Пловдивско

  • Садово, Кричим, Родопи, Раковски и Куклен избраха кметове от първи тур, Първомай е на ръба на балотажа
  • Асеновград ще определи с фотофиниш втория претендент за втория тур следващата неделя
  • В Съединение също е интересно, но и там може да има изненади, защото четирима очакват да са на балотаж утре сутринта

Балотажи ще има в 12 общини в Пловдивско, освен в областния град, а кметове от първи тур си избраха 5 общини, сочат неокончателните данни, проучи ПловдивПрес от паралелни преброявания от политическите централи.

Садово, Кричим, Родопи, Раковски и Куклен избраха кметове от първи тур, а в останалите, включително и в Пловдив избирателите пратиха двамата кандидати с най-добри резултати на поправителен изпит.

От първи тур кмет отново в Садово е Димитър Здравков с над 83% от гласувалите. Пореден мандат започва и кметът на Кричим Атанас Калчев, който печели 60,4% от вота на избирателите.

От първи тур печели битката за Раковски сегашният кмет Павел Гуджеров, който събира 75,9 %, следван Чавдар Демярски с 9,54%, но данните са при едва 50 на сто обработени протоколи.

От раз печели втори тур кметът на Родопи Павел Михайлов, който събира 67,05% при 50% обработени протоколи.

Атанас Калчев ще бъде кмет на община Кричим за пети път, след като спечели от раз днешния вот с резултат от 59,14 на сто. През 2019 г. той отново спечели от първия тур, като го бяха подкрепили 67,26% от гласувалите.

Зад Калчев стои основаната от него партия „Движение Нашият град“, която ще има и най-голямата група в Общинския съвет – от шестима души. Съставът на местния парламент в Кричим е от общо 13 души.

На ръба на балотажа е Първомай, където сегашният кмет Николай Митков БСП води с 48,4%, следван от Чавдар Здравчев 14,6% от ПП-ДБ и по-малко от 2% дели победителя от победа на първи тур.

Освен в областния град, балотаж ще има и в най-големия необластен град у нас – Асеновград, където досегашният кмет д-р Христо Грудев води с 29%, а вторият и третият ще се определят с фотофиниш. Това са Петко Чирпанлиев от БСП с 19,5 % и Несрин Рамаданова от ДПС с 18,5% при обработени 90% от протоколите.

Балотаж се очертава и в Брезово, където кандидатът на БСП Калин Калапанков е първи с 36,6%, а втора е Нели Минчева от ГЕРБ с 31,3 на ст при обработени 95% от протоколите.

Балотаж ще има и в община Калояново, където Младен Кичев от СДС е първи с 29%, а втора с 28,2 % е Виктория Михайлова от МК „Заедно за силна община“.

В Карлово също отиват на втори тур, като д-р Емил Кабаиванов от МК СДС-ГЕРБ ще се бори за пети мандат след като поведе с 35,5% на първия тур, а втора остана кандидатката на БСП Веска Ненчева, която има 27,5% при 92% обработени протоколи.

В Хисаря води кандидатката на БСП за България Ива Вълчева с 34,4%, следвана от Пенка Ганева (ГЕРБ) с 25,5% при 100% обработени протоколи, трети е Найден Павлов.

Втори тур ще има в Перущица, където Николай Баков от БСП събира 45,7% срещу сегашния кмет Мария Витанова-Вълканова (ГЕРБ) която има 36,1% при 100% обработени протоколи.

Балотаж ще има и в община Сопот, където ще се състезават досегашният кмет Деян Дойнов от ПП „Бъдеще за родината“ и Станислав Стоенчев от МК БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ( БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, БВ, ДПС, ДБГ).

Както вече ПловдивПрес писа, балотаж ще има и в Съединение, като фаворит засега е Георги Руменов, а след него е настоящият кмет Атанас Балкански, но тук също са възможни изненади, защото още двама се гласят за балотажа и вторият ще излезе с фотофиниш.

Засега няма новини от Марица, Стамболийски и Лъки, но по предварителни данни от партийните централи тези общини отиват на балотаж.

За Стамболийски на втори тур се очертават Петър Неделев от коалиция „Алтернативата за гражданите“, който събира 3840 гласа и досегашният кмет Георги Мараджиев (ГЕРБ) с 3306 гласа. Трети е претендентът на Възраждане Стоян Таслаков, който събира 438 гласа.

Още

Георги Руменов (БЗНС) и Атанас Балкански (ГЕРБ) на балотаж в Съединение

Димитър Здравков печели четвърти мандат в Садово от раз с близо 90%

Няколко общини в Смолянско имат избрани кметове на първи тур

Балотаж и в Хасково! Станислав Дечев – ГЕРБ – 48,8%, Георги Иванов – „Български глас“ – 19,6%

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...