Новини от Пловдив » България » Мъж преби до смърт 11-годишно дете, скарало се със сина му
България Важно

Мъж преби до смърт 11-годишно дете, скарало се със сина му

11-годишно момче е починало след спречкване с друго дете във Варненско, научи GLasNews. Случаят е от 24 октомври.

За трагичния инцидент с подробности разказва близка на загиналото момче.

„Дамян Асенов от варненското село Брестак влиза в сблъсък с третокласник в междучасие в училището „Св. Иван Рилски в с. Червенци“. Това става, когато по-малкият минава през крака на Дамян, а той саморазправяйки се, е ударил водача на колелото.

Колоездачът обаче имал рана от операция точно на удареното от Дамян място и се оплакъл на баща си. Бащата идва, вижда Дамян и го подгонва с колата си. Блъска го и след като той пада на земята, започва да го рита и бие, счупвайки му лявата ръка и обезобразявайки почти напълно лицето му от бой“, разказва Силвия Иванова.

По думите идва и майката на момчето с колелото, която също му е нанесла удари.

„Дамян отива на спирката да си чака рейса, през което време учителката звъннала на майка му, за да й каже как мъж гони детето й с кола, но разправа от страна на учителката, директор или дори охраната на училището не е имало. Също така никаква реакция не е имало и от страна на шофьора на учебния автобус. Дамян се качил и си слязъл от превозното средство, без дори един коментар за състоянието, в което се намирал. Заради тежките си наранявания не могъл да се прибере до вкъщи и виждайки познат с кон и каруца го помолил да го закара. Когато се прибрал, майка му го завела във Варна в спешното отделение на окръжна болница, където той изпада в кома и три дена по-късно умира,“ добавя тя.

„Има много деца очевидци на цялата история, родители които съчувстват на близките на Дамян искат да отпишат децата си от това училище, за да се опитат да вдигнат поне малко бунт, да има малко правосъдие. Родителите на Дамян са в шок. Тази дума дори и малко не описва състоянието, в което се намира майка му.“, споделя още Силвия.

Бащата на детето с колелото е обвинен в средна телесна повреда. Предстои да бъдат изнесени още подробности за случая, както и дали става дума за инцидент или убийство.

Дамян бе погребан по-рано днес от близките./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...