Новини от Пловдив » Важно » Тържествен старт на новата магистърска програма под егидата на OIV в УХТ
Важно Образование Пловдив Пловдив Важно

Тържествен старт на новата магистърска програма под егидата на OIV в УХТ

Тържествено бе даден стартът на обучението по магистърската програма по винарство под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV) в Университета по хранителни технологии. На срещата присъстваха представители на академичното ръководство и част от лекторите в “Технология на виното и напитките на винена основа“.

Студентите от първия випуск – българи и чужденци, бяха приветствани от ректора проф. Пламен Моллов, който ги увери, че неговите колеги ще дадат максимума за успешната им подготовка.

Преподавателите призоваха студентите да бъдат активни и да не се притесняват да задават въпроси, защото само по този начин ще придобият нови знания и ще бъдат успешни.

Обучението се осъществява от консорциум PlovdivWineUni, в който УХТ партнира с Аграрния и с Медицинския университет, както и със София Тех Парк и с Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Международната организация по лозата и виното акредитира обучението по престижната магистърска програма в Университета по хранителни технологии в средата на 2022 г. и така постави висшето училище на световната карта на престижните академични винарски центрове. УХТ бе избран на базата на доказаната си експертност в обучението на студенти, включително чуждестранни, в областта на винарството.

Програма “Технология на виното и напитките на винена основа“  бe разработена в рамките на инициативата на OIV за хармонизиране на университетското обучение по енология. Работата по нея стартира преди 3 години като елемент от стратегията на Международната организация за засилване присъствието й в Югоизточна Европа.

Курсът се провежда на английски език, а част от лекторите са водещи в своята област чуждестранни експерти. Срокът на обучение е 2 години. В първите три семестъра обучението е хибридно – лекциите се провеждат online, а практическите занятия – присъствено. Последният семестър е насочен към разработването на магистърска теза и нейната защита.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...