Новини от Пловдив » Градът » АМТИИ с изключително отличие в Рим за висок институционален престиж
Градът Образование Пловдив

АМТИИ с изключително отличие в Рим за висок институционален престиж

Ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак получи в столицата на Италия ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА, с която бе удостоена Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ „за завоюван висок престиж и обществено признание за приноса на Академията към българското образование и култура“.

Признанието за висшето училище е от Съвета на европейската научна и културна общност и Българския образователен и културен център „Ботев институт“, а официалната церемоня се проведе по традиция в Деня на народните будители в Българския културен институт в Рим, Италия.


Преди награждаването делегацията от АМТИИ в състав проф. д-р Тони Новак –ректор на АМТИИ и зам.-ректорите проф. д-р Цветанка Коловска и доц. д-р Жан Пехливанов бе приета в посолството ни в Италия от посланика на Р България Н. Пр. Тодор Стоянов, който определи Академията в Пловдив като значима институция в сферата на културата, изкуството и науката.


Отличието ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА се изработва в Монетния двор на България и е с двустранно златно покритие. На лицевата страна е изобразена отворена книга, символизираща прогреса, а на обратната страна са подредени буквите на Глаголицата.

Със ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА бе отличен и Фолклорен ансамбъл „Тракия“, чийто ръководител проф. д-р Даниел Дженева е декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“ в АМТИИ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...