Новини от Пловдив » Важно » Бурята „Киърън“ отне живота на поне 7 души
Важно Свят

Бурята „Киърън“ отне живота на поне 7 души

Бурята „Киърън“ връхлетя днес Западна Европа, отне живота на най-малко седем души, сред които 5-годишно дете в Белгия, и причини транспортни проблеми, предаде Франс прес.

Заради бурята бяха затворени пристанища и анулирани полети.

Повечето от смъртните случаи са причинени от падането на дървета: две от жертвите са в Белгия, две – във Франция, една – в центъра на Мадрид, една – в Германия и една – в Нидерландия.

Бурята „Киърън“ стана причина за спирането на част от влаковете във Фландрия, а в други части на Белгия те се движеха с намалена скорост.

Бурята се отрази негативно и на морския трафик, като движението на кораби бе преустановено за деня в пристанищната зона на Антверпен.

Летището на Брюксел също имаше нарушения в работата си. То обаче продължава да обслужва полетите въпреки многобройните случаи на забавяне, отбелязва АФП.

Във Франция около 1,2 милиона домакинства останаха без ток.

„Киърън“ връхлетя Англия днес следобед – силни ветрове и проливни валежи причиниха транспортни смущения. Стотици училища бяха затворени.

В Испания най-силно засегнат от бурята беше северозападният регион, като в някои райони на автономната област Галисия бе обявен червен код./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...