Новини от Пловдив » Важно » Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън
Важно Свят

Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Председателят на камарата от Републиканската партия Майк Джонсън каза, че ще бъде взето решение „много скоро“ дали да се продължи с усилията за изпийчмънт на Джо Байдън.

Той отговори на въпрос дали има достатъчно доказателства Камарата на представителите да подготви документите за импийчмънт срещу президента Байдън.

„Тъй като сме тук днес, не съм го определил предварително, но вярвам, че много скоро ще стигнем до точка на решение по този въпрос“, каза той, според „Гардиън“.

Неговият предшественик Кевин Маккарти обяви разследване на поведението на президента през септември, седмици преди десните републиканци и демократи да го отстранят от поста председател.

Разследването е фокусирано върху обвинения в корупция срещу президента и семейството му, особено срещу сина му Хънтър Байдън.

Републиканците проведоха единственото изслушване в комисия по въпроса, което беше широко възприето като провал, след като техните свидетели казаха, че разследването има смисъл, но все още няма доказателства, че президентът е нарушил закона.

Друг удар върху тези усилия дойде, когато Кен Бък, консервативен републиканец, който вчера обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., написа колона във Washington Post, в която се аргументира, че импийчмънтът на Байдън е лоша идея.

Разследването беше спряно за няколко седмици, докато Камарата се бореше срещу оставката на Маккарти и дали и как да продължи е един от основните въпроси, които Джонсън трябва да реши.

Бившият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, през септември обсъди с членове на партията от Камарата на представителите на Конгреса възможността за импийчмънт на Байдън.

При първия му импийчмънт през 2019 г. Камарата на представителите обвини Тръмп в злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса, след като поиска Украйна да разследва Байдън и сина му по необосновани обвинения в корупция. При вторият му импийчмънт Камарата на представителите го отстрани през 2021 г. по обвинение в подбуждане към бунт след нападението  над Капитолия от негови поддръжници./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...