A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Кметове и общински съвети полагат клетва днес
Батак България Важно Избори 2023 Местни Избори 2023 Политика Раковски Регион Съединение Сърница

Кметове и общински съвети полагат клетва днес

Новоизбраните общински съвети на общините Съединение и Раковски се събират за първото си заседание в новия мандат. В тържествената сесия клетва ще положат общинските съветници, кметовете на общините Георги Руменов и Павел Гуджеров, както и кметовете на кметства.

Преди избора на председател заседанията ще бъдат ръководени от най-възрастния общински съветник.

В 21-членния местен парламент на Раковски най-много общински съветници – 11, има партия ГЕРБ, по трима са представителите на БСП и на Местната коалиция „Национално движение стабилност и възход“, по двама съветници имат „Продължаваме промяната“ и „Възраждане“.

Общинският съвет на Съединение има 13 членове. Партия БЗНС има 4-ма съветници и по трима останалите три партии – ГЕРБ, Възраждане и БСП за България. Тържественото заседание на новия Общински съвет ще ръководи най-възрастният съветник – Линка Чергарова от МК „БСП за България“.

Със заповед на областния управител на Пазарджишка област Валентина Кайтазова ОбС на две общини – Батак и Сърница, също заседават за първи път. На тържественото заседание клетва ще положат както новоизбраните общински съветници, така и кметовете.

Община Батак ще управлява следващите 4 години новият кмет Георги Харизанов, а Сърница – дългогодишният Неби Бозов.

В 13-членния Общински съвет на Батак най-много – 6 мандата има ДПС, БСП – 4, а ГЕРБ – 3. В 13-местния ОбС на Сърница 12 мандата получи ДПС и 1 ГЕРБ.

В област Смолян представителите на местната власт в 2 общини също встъпват в длъжност.

Новоизбраните кметове и общински съветници на общините Баните и Рудозем ще положат клетва пред областния управител на Смолян Захари Сираков, представители на общински и държавни институции, граждани, информира Радио Пловдив.

Новият кмет на община Рудозем е Недко Кулевски, а в 13-местния Общински съвет най-много мандати – 9, има ДПС. Двама съветници имат ГЕРБ и по 1 – ПП-ДБ и ИТН.

Павлин Белчев ще управлява отново община Баните следващите 4 години. В новоизбрания ОбС на малката родопска община влизат общо 11 общински съветници – 6 от ГЕРБ, 3 – ДПС и 2 от БСП.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...