Новини от Пловдив » Важно » Нов играч в областта на изкуствения интелект
Важно Суматоха

Нов играч в областта на изкуствения интелект

Областта на изкуствения интелект не е нова за Мъск, така че не е изненадващо, че той искаше да инжектира изкуствен интелект в X платформата.

Полето на изкуствения интелект днес може да стане по-богато за още една услуга, въпреки че е достъпна само за няколко избрани хора.

А именно ръководителят на „SpaceX“, „Tesla“, „platformX“ и стартъпа „xAI“ Илон Мъск обяви, че последният му стартъп ще представи първия си модел изкуствен интелект пред избрана група хора.

В някои важни отношения това е най-доброто, което съществува в момента, обяви Мъск помпозно в своето съобщение за платформата X. Той добави, че системата, наречена Грок, ще бъде достъпна за всички абонати на X Premium+ веднага щом излезе от ранната бета версия.

Напомняме, че X Premium+ е абонаментна програма на платформата X, която струва 16 USD на месец и гарантира на абонатите „X изживяване без реклами“. Сега, очевидно, към това се добавя възможността за използване на изкуствен интелект.

Мъск публикува няколко примера за това как Грок работи в своя профил. Освен всичко друго, той разкри, че Грок има достъп до информация в реално време чрез платформата X, което според него е „голямо предимство пред другите модели“.

Мъск не е нов в света на изкуствения интелект. Той беше един от съоснователите на вече световноизвестната компания „OpenAI“, която стартира „ChatGPT“ миналата година. Мъск присъства в компанията от 2015 г. до 2018 г., когато пътищата им се разделят поради философия за развитие.

Връзката между Мъск и изкуствения интелект беше доста интересна досега. След като инвестира в „OpenAI“ и след това стана експлозията на моделите с изкуствен интелект, Мъск беше доста критичен към големите технологични компании, които се хвърлиха в разработването на свои собствени модели. Той дори призова за забавяне на развитието в отворено писмо. Но мнозина го изтълкуваха като желание да навакса пропуснатото време.

Когато основа най-новия си стартъп, xAI, той обяви, че ще разработи изкуствен интелект, който търси крайната истина и който ще се опита да разбере природата на Вселената, но също така ще се конкурира с Bard на Google и AI Bing на Microsoft.

Тъй като xAI обединява екипа, работил върху Deep Mind на Google, както и множество други бивши служители на големи технологични компании, е ясно, че Мъск е сериозен.

Засега не е известно кога системата „xAI“ може да бъде достъпна за широката публика, нито какви ще са условията за нейното използване./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...