A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Важно » Съединение чака от новия кмет работа и нова канализация СНИМКИ
Важно Регион Съединение

Съединение чака от новия кмет работа и нова канализация СНИМКИ

ПловдивПрес

Работа и нова канализация – това очакват от новия кмет Георги Руменов  жителите на Съединение, предава репортер на ПловдивПрес.

Днес ще се проведе първото заседание на новоизбрания общински съвет за мандат 2023 – 2027 г. Тържествената сесия е насрочена за 10,30 часа в пленарната зала на Община съединение. Кметът, съветниците и кметовете на кметства ще положат клетва и ще подпишат клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на Общинската избирателна комисия и граждани на общината.

По закон общинските съветници и кметовете полагат следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община … и да работя за тяхното благоденствие.“

По-късно се очаква да бъде избран и председател на местния парламент.

Мандатите в Общинския съвет се разпределят така: БЗНС – 4, ГЕРБ – 3, „БСП за България“ (Коалиция „БСП за България“, ПП „Обединени земеделци”, ПП „МИР“) – 3, „Възраждане“ -3, както вече ПловдивПрес съобщи.

Новият кмет  Георги Руменов спечели балотажа с 49.38%. Той управляваше Съединение между 2011 и 2015 година, след това беше председател на Общинския съвет.

„Какво питаш, първо иди до магазина за шише уиски, после сядай да говорим“, така жители Съединение посрещнаха репортера на ПловдивПрес минути преди началото на тържественото заседание.

Десетина кибици са окупирали пейките на площада на Съединение и отрано коментират световните и житейски проблеми. Сред темите им, но не на първо място, е и смяната на местната власт. Старият кмет от ГЕРБ Атанас Балкански сдава на новия- земеделеца Георги Руменов, който вече е бил кмет на общината.

Нямаме очакване, само да вземе да оправи канализацията, че завчера тук беше езеро, подхвърля един от кибеците. Друг сочи шадравана срещу паметника: „Да вземе да го поправи, че работи две седмици и спря, плочките се олюпиха“.

„Мърляво е навсякъде, малко да почисти града, препоръчва трети.

Отсреща на Пощата се е извива опашка. Едни чакат за пенсии, други пари от родата, дето е на гурбет в чужбина.

„Какво да ти кажа, само работа искаме, че децата са на Германия и Франция, ако не са те, живи сме умрели“, коментират група жени, седнали до търговската Анка, която умело е разположила сергията под носа на излизащите с пенсии в джоба възрастни хора.

Кой чорапи за зимата ще вземе, кой гащи, ватиран клин или анцуг. „Зима, батко, заешка ангора само 3 лева“, хвали стоката си Анка.

До нея баба Денка предлага орехи и стръкове целина за 2 лева китката. „Кметът, каквото зависи от него да си върши работата, иначе не ме интересува“, философски отсича баба Денка.

Те там са от големите хора, по 800-900 лева заплати си докарват, а ние караме по на 400 лева пенсии, нарежда жената.

/ПловдивПрес

Очаквайте подробности!

Още новини по темата

Георги Руменов от БЗНС е новият кмет на Съединение

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...