Новини от Пловдив » Важно » Един ден без интернет в света би струвал 43 милиарда долара
Важно Суматоха

Един ден без интернет в света би струвал 43 милиарда долара

Интернет е толкова неразделна част от нашето ежедневие, че често дори не се замисляме колко разчитаме на него. Но ако интернет изчезне в световен мащаб, дори само за един ден, икономическото въздействие ще бъде огромно. Такова прекъсване на онлайн услугите ще доведе до сериозни смущения в много сектори.

Според данните, представени от екипа на Atlas VPN, един ден без интернет в света би струвал 43 милиарда долара. Съединените щати и Китай заедно представляват почти половината от сумата, натрупвайки 21 милиарда долара, съобщава BizLife.

Данните се базират на NetBlocks Cost of Shutdown Tool. Той оценява икономическото въздействие на прекъсванията на интернет и мобилните данни или ограниченията на приложенията, като използва показатели от Световната банка, ITU, Евростат и преброяването на населението в САЩ.

Огромни загуби за САЩ, Китай и Великобритания

Съединените щати, една от най-свързаните страни по отношение на използването на интернет, ще бъдат изправени пред огромни загуби от около 11 милиарда долара на ден без достъп до интернет. Спирането ще доведе до спиране на голяма част от икономическата активност в Съединените щати. И потреблението, и бизнесът ще бъдат сериозно нарушени.

Изчислено е, че Китай ще загуби близо 10 милиарда долара, въпреки че тази цифра може да подценява реалната цена. Тъй като Китай силно зависи от производството и износа на стоки в световен мащаб, прекъсването на интернет би забавило значително трансграничната търговия. Интернет цензурата и икономическите ограничения на Китай обаче затрудняват точната оценка на потенциалните загуби.

Обединеното кралство, със своите силни сектори на електронна търговия и финансови услуги, може да загуби около 3 милиарда долара. Онлайн пазаруването захранва много търговци на дребно в Обединеното кралство, докато значителната банкова индустрия разчита на интернет връзка, за да работи ефективно. Икономическите щети за Обединеното кралство биха били значителни.

Жалко за Япония и Германия

Прогнозите са, че Япония ще понесе щети от около 2,7 милиарда долара, като се има предвид жизненоважната роля, която напредналите телекомуникации и интернет технологии играят в нейната икономика. Всичко от смартфони до роботика, иновативните интернет технологии и услуги на Япония ще бъде в застой.

Водещата в световен мащаб производствена индустрия на Германия формира гръбнака на нейната икономика. Загубата на интернет би нарушила сериозно производството и бизнес операциите на Германия, потенциално ще струва 1,5 милиарда долара въз основа на нейния дял от БВП и високото ниво на зависимост от интернет в нейните индустриални сектори.

Най-малките загуби

Океанските острови като Тувалу, Кирибати, Маршаловите острови, Науру и Микронезия ще загубят най-малко, ако интернетът спре за един ден. Тези страни не биха загубили повече от 50 хиляди долара.

Често не оценяваме ролята, която интернет играе сега. Прекъсването ще спре дейността и ще подчертае доколко икономическите ни функции зависят от стабилния достъп до мрежата. Достъпът до интернет трябва да бъде основно човешко право и не трябва да се ограничава от правителства или доставчици на услуги./ПреводПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...