Новини от Пловдив » Важно » Посрещнаха новия кмет Костадин Димитров в общината, Зико му подари иконата на Свети Георги
Важно Градът Общество Пловдив Случка на деня

Посрещнаха новия кмет Костадин Димитров в общината, Зико му подари иконата на Свети Георги

Здравко Димитров посрещна Костадин Димитров в сградата на Община Пловдив, снимки: ПловдивПрес

„Време е за приемственост, за да бъдат завършени всички започнати дела в града ни, каза новият кмет на Пловдив

„Добре дошъл! Твоите победи ще бъдат победи за града“, обърна се Зико към Костадин Димитров 

Галина ГЕОРГИЕВА

Здравко Димитров предаде властта на наследника си Костадин Димитров. С пита и мед посрещнаха новия кмет на Пловдив малко преди 12 часа  пред сградата на общината на пл. Стефан Стамболов“. Там  се бяха строили зам.-кметовете на досегашния градоначалник и целият състав на общинската администрация.

 

След клетвата по време на тържествената сесия на ОбС в Историческия музей, кметът Костадин Димитров присъства на молебен в църквата „Свети Архангели“, построена на върха на Трихълмието. После, придружен от митрополит Николай, областния управител Илия Зюмбилев и свещеници с хоругви,  дойде в сградата на Община Пловдив. На входа го посрещна досегашния градоначалник Здравко Димитров и го приветства с „Добре дошъл“, след което го покани в кабинета си.

„Господи, благослови предстоящото служение на нашия градоначалник Костадин Димитров и му помогни в предстоящата работа. Прати му ангел пазител, който да спира всички противодействия на видимите и невидими врагове. Дай му мъдрост, сръчност и умение, сърдечно и успешно да върши своята работа и да я доведе до добър край. С Божията помощ на добър час! Амин!“, благослови дядо Николай и освети кабинета на новия кмет на Пловдив, със светена вода поръси Костадин Димитров и Здравко Димитров.

„Когато бяхте градоначалник на Пловдив извършихте достойно своя християнски дълг пред Бога и народа и Светата православна вяра. Бъдете и занапред достоен и усърден труженик на доброто, мира, правдата, на вярата. Бог да бъде с Вас!“, обърна се пловдивският митрополит към Зико.

Той пък подари на наследника си Костадин Димитров икона на Свети Георги  Победоносец със заръката да бъде победител и му пожела успех.“Твоите победи ще бъдат победи за града. Добре дошъл! Това е твоят нов дом, твоите успехи ще бъдат успехи за всички нас и Пловдив“, обърна се Зико  към новия градоначалник и му заръча  да работи с всички общински съветници. “ Важно е да бъдат завършени проектите и да бъдат започнати нови. Всичко това остава за нас. От днес Костадин Димитров е стопанин на всички жители в града. Те заслужават най-доброто. Пловдив е най-стария град, пловдивчани са интелигентни хора, разбират от добро и положително отношение към тях. Ако някой съм засегнал, искам да се извиня, бяха последните думи на Здравко Димитров.

„Време е за приемственост, за да бъдат завършени всички започнати дела в града ни. На добър час!“, каза на свой ред Костадин Димитров.

 

Той покани новия председател на Общинския съвет Атанас Узунов, а митрополит Николай го благослови. Новият и старият кмет останаха насаме, а служителите изчакаха Костадин Димитров на крака в коридорите.

Зико поздрави новия председател на ОбС Атанас Узунов

По-късно по райони новите кметове ще приемат властта от предшествениците си.

/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...