Новини от Пловдив » България » Ще работи ли Народното събрание днес
България Важно Политика

Ще работи ли Народното събрание днес

Предстои втори опит за подновяване на работата на НС след местните избори. Вчера депутатите не успяха да съберат необходимия кворум, за да бъде открито пленарното заседание, тъй като ГЕРБ-СДС и ДПС не влязоха в залата и не се регистрираха. Народните представители трябва да прекратят правомощията на трима свои колеги, които бяха избрани за кметове. Това са Евгения Алексова от ГЕРБ – на район Панчарево, Петър Куленски от ПП-ДБ – на Пазарджик и Калин Калапанков от БСП, който ще бъде кмет на Брезово.

Два от проектите в дневния ред са свързани с деца. С промените в Закона за филмовата индустрия се цели думата „лица“ да бъде заменена с „деца“ в предупредителните надписи. Вносител е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

ИТН стоят зад промените в Закона за закрила на детето, с които се забранява провеждането на обучения или разпространяването на агитационни материали в училищни и предучилищни заведения на здравна, полова и обществена тема, които не съответстват на морално етичните норми за понятието биологичен пол и не са одобрени от Министерството на образованието.

Първа точка в петък ще е повторното разглеждане на Закона за енергетиката, върху който президентът наложи вето. Очаква се тогава да бъде ратифицирано споразумението за участие на България в Програмата на ОИСР за Украйна с доброволен финансов принос в размер на 60 000 евро.

Вчера от ГЕРБ-СДС увериха, че ще бъдат в пленарна зала, което означава, че днес би трябвало да има кворум.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...