майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Култура » Куп културни събития днес в Пловдив – концерт, изложби, Мариус Куркински
Галерии Книги Култура Пловдив Пловдив Важно Посоки Театър

Куп културни събития днес в Пловдив – концерт, изложби, Мариус Куркински

Мариус Куркински в "Чернопо пиле"
Мариус Куркински в "Чернопо пиле"

НАПОМНЯНЕ ЗА СЪБИТИЯ ДНЕС!

 На 10 ноември 2023 г. от 18.00 часа във фоайето на Общински съвет – Пловдив на ул.„Авксентий Велешки“ №20, с участието на Алпер Юнлютюрк – баритон и Батухан Лушоглу – пиано. Откриване на документалната изложба „Дните на Мустафа Кемал Ататюрк в София (27 октомври 1913 – 02 февруари 1915)“ и концерт „Любими песни на Ататюрк“.

Експозицията е резултат от съвместната работа на държавните архиви на Турция и България и със съдействието на Посолството на Република Турция у нас и представя краткия, но наситен със срещи и впечатления период от 27 октомври 1913 г. до 2 февруари 1915 г., когато Ататюрк е военен аташе в София. Събитието е част от честванията по повод 100 години от създаването на Турската република. Организира се от Генералното консулство на Република Турция в Пловдив и отдел „Държавен архив“ Пловдив.

На 10 ноември в 18.00 часа в галерия „Капана“, откриване на сборната изложба „5/6/7“с куратор Костадин Отонов. Изложбата представя творци, които честват през годината кръгли и юбилейни годишнини. Шестото си десетилетие са закръглили графиците Крикор Касапян и Мъгърдич Касапян, реставраторката Елена Кантарева – Дечева, скулпторът Светлозар Чавдаров, живописците Николай Няголов и Стоян Куцев, графичните дизайнери Мариана Станкова и Георги Станков. Възрастово ги изпреварва Вихра Григорова (живопис), а организаторът на изложбата – графичният дизайнер Костадин Отонов отбелязва 75-годишен юбилей. Дългогодишният председател на ДПХ – Снежана Фурнаджиева ще представи новия председател на Дружеството, който бе избран на проведеното преди дни Общо събрание.

На 10 ноември от 18.00 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ към Градска художествена галерия – Пловдив, ул. „Артин Гидиков“ №11, Стария град – откриване на Изложбата „МЕХУРИ, издишване“ на Нели Гаврилова.

На 10 ноември от 19.00 часа  в клуб „Фарго“, среща с писателя и рекламист Радослав Бимбалов от поредицата „Успешните“.  Бимбалов е роден в Пловдив, като кариерата му започва от „Канал Ком“ и като съосновател на знаменития дует „Замунда Банана Бенд“. Той е автор на разкази, като наскоро част от тях бяха събрани в сборника „Млък“. Наскоро излезе и вторият му роман „Екзстазис“, след първия му опит в този жанр преди около две десетилетия – „Аз, маниака“.

На 10 ноември, от 19.30 ч. в зала СИЛА. Представлението „Нашенец” – новия моноспектакъл на Мариус Куркински. С него великолепният актьор чества 30 години на сцената. През 1993 г. той излиза пред публиката с “Дон Жуан”, а сега е подбрал произведения на Чудомир, с които ще отбележи годишнината.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...