Новини от Пловдив » Важно » Виелици и села без ток, буря изтърбуши стъкла на изоставен хотел в Смолян
Баните Важно Регион Смолян

Виелици и села без ток, буря изтърбуши стъкла на изоставен хотел в Смолян

Стъкла се сипят от рущащият се хотел „Соколица“ в Смолян от бурния вятър днес.  Хотелът е на главната входна пътна връзка в областния град и по него минава целия трафик от и за Смолян. След сигнали, че от високите етажи на хотела падат стъкла, два екипа на полицията са издирвали собствениците на паркираните под него автомобили, за да ги уведомят да ги преместят и да не пострадат, каза директорът на ОДМВР-Смолян, старши комисар Цветан Цанков.

Знаковият  за Смолян хотел „Соколица“  се продава от синдик, след като дружеството, което го стопанисваше изпадна в неплатежоспособност, заради дългове към НАП и банка за над 4.3 млн. лв. Тъй като няма купувачи, цената на хотела падна до жълти стотинки. 12-етажната постройка стои заключена от около 9 години и се разрушава, като от 2017 започнаха да падат части от покрива й.

От силния вятър е паднал светофарът на голямото свлачище на главния път Смолян – Мадан при Тикале и се налага патрули на полицията да регулират движението, каза още Цанков, цитиран от СмолянПрес. Свлачището от години пречи на целия трафик в областта, тъй като покрай него се минава в едната лента, регулирано със светофар. Без светофара е невъзможно преминаването в участъка.

Заради силата на вятъра по високите части в Смолянско се образуваха виелици от листа и падналия сутринта сняг. На места пътищата са заледени, има паднали клони, камъни от скатовете и строшени дървета.

4 села нямат ток в община Баните от авариите по електропреносната мрежа от силния вятър, съобщи кметът на община Баните Павлин Белчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...