Новини от Пловдив » България » Шофьорът на децата починал на волана преди удара край Дряново
България Важно Инциденти

Шофьорът на децата починал на волана преди удара край Дряново

Водачът на автобуса с 16 деца, който катастрофира край Дряново вчера, вероятно е починал преди инцидента. Това е мнението на спешните медици и на полицията. Назначени са експертизи, които ще докажат каква е точната причина за внезапната смърт. Веднага бе заведено по случая и досъдебно производство от окръжната прокуратура в Габрово, което обаче вероятно ще бъде прекратено, тъй като става въпрос за нещастен случай.

Автобус с 16 деца от детско-юношеската школа на „Литекс“ се вряза в дувар на къща в село Гостилица, община Дряново малко преди 16.00 ч вчера. 73-годишният водач е починал зад волана. При завой автобусът е излязъл от пътното платно.

Здравата каменна ограда е успяла да убие инерцията на превозното средство. Според експерти автобусът не се е движил с превишена скорост и именно това е спасило децата в автобуса. Домакинът на къщата и неговите съседи са категорични, че само внимателното каране и бавната скорост, около 20 км/ч, не са позволили той да се обърне, а просто е спрял в оградата и стълбите край пътя.

Според медиците шофьорът – на 73 години, вероятно е починал преди катастрофата. Предполага се, че е получил инфаркт. Домакинята на къщата, до която автобусът самокатастрофира веднага излиза, след като чува страхотен трясък. Помага на децата да излязат от превозното средство. Разказва, че са били много уплашени и стресирани и ги кани в къщата си.

„Аз видях какво стана, бях в офиса си и чух страшен удар. Излязох да видя какво става – децата пищяха, вратата на автобуса се отвори и децата слязоха. Два часа след инцидента дойдоха да ги приберат и автобуси и родителите на децата“, споделя тя.

Според децата малко преди катастрофата автобусът е започнал да криволичи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...